Az amerikai techno legenda idei projektje eddigi legizgalmasabb válogatásához érkezett.

Jeff Mills idén megint valami elképesztőt megy. Nem elég, hogy év elején elindította az Axis Records sublabel-ét, februárban már a Director’s Cut szériát bocsátotta útjára.

Ez az a széria, amire rég nem hallott darabok, olykor meg nem jelent változatban kerülnek fel és néha még maga Jeff Mills is rábeszél egy-egy zenei részletre, hogy mi hogyan is történt annak idején a track alkotásakor.

Az első három epizódot már hallhattuk, de augusztus végén végre megérkezett a negyedik, talán eddig legizgalmasabb felvonás, melyen 4 olyan track kerül újbóli főszerepbe, ami azonnal a mély hipertérbe ránt bennünket.

Jeff Mills hangzása egyébként is nagyon űrközeli, szpész élmény, de ez a négy track együtt megint csak olyan, mintha most alkotott volna egy új albumot.

A zenék változó időszakból kerültek összeválogatásra. Van, ami még ’93-ban jelent meg, van olyan, ami pedig 2013-ban. A különlegességük a találkozási pont, a Director’s Cut 4-en. Ebből is jól látszódik, hogy mennyire jó szelektor is az amerikai techno hős.

Ráadásul a válogatás lemez további kuriózuma, hogy mind a 4 track megkapta a „Commentary by Jeff Mills” kiegészítést, azaz mind a négy track szakmai boncolgatás alá is kerül a szerző által.

Nem csoda, hogy a deejay.de oldalon már elfogyott az összes példány, miközben az előzőekből még néhányat tudunk rendelni. (Itt, itt és itt)

Közben a Director’s Cut 5 már úton van és október 11-én fog megjelenni, de már most előrendelhető. Ő is elég űrteres lesz!

A mostani megjelenés négy trackjéből hármat felleltünk a youTube-on, amibe most szépen bele is hallgatunk!