A görög techno szcéna hőse, mondhatni Olümposz-i istene Budapestre látogatása előtt ezeket érdemes halandónak tudnia.

Sok déli ország, köztük például Spanyolország, Olaszország kivételesen erős a nemzetközi techno felhozatalban, de ha valakiket nem gondolnánk sosem annak, akkor azok a görögök lehetnének. Nincs is nekik sok techno hősük, de lényegében már az is elég, ha egy van. Az pedig akad!

Axel Karakasis olyan őskövületnek számít techno tengelyén, aki már a 80-as években felfedezte magának a korai techno szépségét és mai stílusát lépésről lépésre alakította az élet és ő maga.

A stílus új hullámként érkező jelenléte teljesen lenyűgözte, majd a 90-es évek végén már a DJ pultban találta magát Athén legjobb klubjaiban. Bubbles nevű csapatával olyan eseményeket hoztak létre, ami megkerülhetetlenné tették a görög fővárosban. Ez a kiemelkedő úttörő munka Görögország legjobb DJ-i közé emelte, ami után nem volt megállás. Hamarosan a legkeresettebb DJ lett az országban, Athén, Thesszaloniki, Mikonosz és Kréta közönsége is egyre gyakrabban szükségelte jelenlétét.

Mindig is arra vágyott, hogy egyedi zenéket játszhasson szettjeiben, így az ezredfordulóra sikerült a stúdióig jutnia, ahonnan azóta ki sem lehet szakítani. 2000-ben a híres Phornographic Recordings jelentette meg első kiadványát, majd az MB Elektronics, a Primate és az Intec Records is teret adott kiadványainak, melyet ő a „groovy techno” címkével szeretett felemlegetni.

A produceri munka kinyitotta előtte a nemzetközi kapukat, így olyan helyekre várták tárt karokkal, mint a párizsi Rex Club, a tokiói Womb, vagy a londoni Turnmills. Eközben pedig sorra jöttek az országhódítások is, Belgium, Luxemburg, Franciaország, Olaszország, Japán, Korea, Horvátország, Hollnadia, Málta, csak hogy néhányat megemlítsünk.

Az elmúlt közel két évtizedben olyan kiadóknál fordult meg, mint a 1605, Kombination Research, Respekt Recordings, Toolroom, Alleanza, Naked Lunch, Tronic, vagy Suara. Közben 2007-ben minden energiáját abba fektette, hogy saját kiadóját is elindíthassa, melyet Remain Records néven ismert meg a techno színtere és Axel mellett olyan nevek jelentek meg a címkén, mint Marco Bailey, Gayle San, vagy The Advent & Industrialyzer.

Axel hírneve a szakmában az őt megalapozó műfajhoz való következetességén alapszik. Mindig hű maradt a technóhoz, és hosszú évtizedeket követően is képes megújulni. Ezt szemlélteti új rádióműsora is, melyet Remain Radio címmel indított az elmúlt hónapban.

Éppen ebből is ide tesszük a legfrissebb mixét, ami jól behatárolja, hogy milyen erősségű éjszakát kapunk majd, amikor szeptember 28-án, szombaton fellép Budapest legújabb techno klubjában, a DFFRNTroom-ban.

A mixhez társítjuk még legutóbbi megjelenéseit, így teljes lesz zeneileg is a kép!