Több tucat programot hoz az október, mi pedig kiválogattuk a legizgalmasabbakat!

Úgy tűnik, hogy váratlanul körbecsavart minket a klubszezon kezdete, hiszen még csak fel sem ocsúdhattunk a nyárból való kilépésből, de már beütött a programnaptárunkban az októberi hónap eleje.

Szeptemberben eddig sosem látott üzemmódban álltak át a klubok a szezonra, szinte észrevétlenül tűnt el a nyári szabadtéri hangulat a hétvégéinkből, de valami olyan kellemes átmenettel, hogy tényleg nem volt bántó, és nem kellett semmit siratnunk, inkább belevethettük magunkat a programokba.

Így például túl vagyunk egy kemény bulin a Cinema Hall-ban, ahol Reinier Zonneveld és Sasha Carassi jól szemléltette a techno aktualitását két stílusrészletben is, megnézhettük az újonnan indult DFFRNTroom fémes bejáratását három ízben is, és visszatérhettünk kedvenc klubjaink ráncba szedett falai közé.

Az év végéhez közeledve egyértelműen szépen válogathatunk elektronikus zenei megmozdulásokból, mondhatni érdemes jó esemény szelektorokká válnunk, hiszen a jövőben is olykor több tucat program is juthat egy-egy hétre, hétvégére. Mi is ezt próbáltuk most, amikor körbe néztünk az októberi hónapban és igyekeztünk egy színes programot kiemelni a rengeteg, végtelen elektronikus óceánból.

Eszerint haladva semmiképpen se menjetek, mert olyat is mutatunk, amikor esélytelen lenne dönteni reálisan, inkább itt azt emeltük ki, hogy mi az, ami számunkra izgalmasan hat ebben az egyre hidegülő időben. De francba az idővel, klubszezon mi így szeretünk!

Az októberi start

Rögtön október első hétvégéjén több programot is bevállalnánk. A Cinema Hall-ban 4-én pénteken fellépő Astrix és a psy trance világához kapcsolódó dekoráció kettőse szép indítása lesz ennek a hónapnak. Persze, ha valaki inkább minőségi house-t szeretne kapni, akkor Bill Patrick-et ajánljuk az AETHER mélyében!

Másnap, október 5-én az argentin Pfirter különleges kortárs techno kivetülését kapjuk meg Budapest legújabb techno klubjában. A DFFRNTroom egyébként egész hónapban érdekességekkel lát el minket, többek között Dustin Zahn és Gary Beck kis létszámos, undergroundba tartó fellépésével.

Október legintenzívebb napja

A 11-es szám a számmisztikában is erős számként ismert, de erre az elektronikus zenei klubélet is ráerősít 2019 októberében. Ezen a napon ugyanis egyszerre kapunk remek koncerteket és kuriózumnak számító bulikat. Már hónapok óta tudtuk, hogy Jan Blomqvist végre nem éjszaka, hanem egy esti koncerten lép fel az Akváriumban, majd a CAFé Budapest behozta programjába Apparat koncertjét, aki ugyanebben az idősávban ad koncertet a Müpában. Igen nehéz választás ez, hiszen mindkét koncert kiváló lesz!

Ahogy a Cinema Hall-ban ezen az éjszakán a Watergate Label Showcase is, amin három igen komoly fellépő, a 10 éves Watergate Records és a berlini fal leomlásának 30 éves évfordulója egyesül. És, ha valaki nem a keményebb ütemeket kedvelné, akkor Enzo Siragusa fellépését választhatja az egyik legújabb belvárosi klubban, a Heaven-ben.

A legjobb programkettős cím tulajdonosa

Ezt a díjat bátran odaítélhetjük októberben az Akváriumnak, ahol október 18-án előbb Enrico Sangiulliano 4 órás, majd másnap Hernan Cattaneo 7 (!!!) órás szettjeit hallgathatjuk meg a NagyHall-ban. Elképesztő zenei utazásokra számíthatunk és tényleg ez lesz talán a legdurvább péntek-szombat egy klubban. Ugyanakkor a Next Level csapat újabb basszus orientált bulija és a mindig izgalmas előadókat, jelen esetben HAAi-t felvonultató LavaLava buli is jónak ígérkezik.

A forradalom hajnala sem marad szárazon

Ahogy lenni szokott, bátor szervezőink akkor sem tétlenkednek, amikor a nemzeti ünnepek adta szabadnapok előestéit kell jól felhasználni. Bár, idén október 23. a hét közepét metszi keresztbe, és ezért nincs csak 1 nap pihenő, ettől függetlenül előző este két izgalmas eseményt is kapunk. Az egyik a Hungry Music három legfontosabb elemének együttes fellépése a Cinema Hallban, a másik pedig az elképesztő helyen, elképesztő látvánnyal és zenei monumentalitással jelentkező Talamasca psy buli, ami az ELTE körcsarnokában kerül megrendezésre.

Hónapzárások

Végezetül a hónap legvégén még belefeledkezhetünk, vagy inkább bele révülhetünk egy október 25-i, péntek éjszakába, ahol Paula Temple magas fokú BPM használata végtelen számú lépéseket generál az Akváriumban, majd az október 31-i hosszúhétvégén megünnepelhetjük a The Debut csapat 18. születésnapját. Természetesen a tőlük tradicionálisan megszokott The Debut Halloween party keretei között, akár beöltözve, akár nem, de 8 olyan hazai b2b szettel, melyet külön-külön is nehéz lenne fellelni az éjszakában, nem még egy eseményben!

Így né kiz az október, de ez csak az általunk szemügyre vett színe-java, mert egyébként legalább 60 elektronikus zenei programot találtunk, csak erre a hónapra. Jó szelektálást, és rendkívül jó bulikat, koncerteket, élményszerzést kívánunk!

Fotók: Cinema Hall pres. Reinier Zonneveld & Sasha Carassi album