Néhány vidéki fellegvárat leszámítva nem éppen ideális az elektronikus zenei helyzet hazánkban Budapestet leszámítva. Ez különösen igaz Tolna megyère, ahol lényegében csak a VIBE csapata maradt meg hírmondónak. Ha rajtuk múlik, akkor viszont még nagyon sokáig el lesz kényeztetve a szekszàrdi közönség minőségi zenékkel. Hétvégèn ünnepelnek, a kerek èvforduló kapcsán ültünk le beszèlgetni Lacival és Mikivel.

Mondjatok egy pár szót az általatok igazgatott VIBE sorozatról!

2014-ben merült fel bennünk Mikivel(cenTro), hogy valamit kellene csinálni, mert nagyon untuk, hogy nem volt a megyében számunkra releváns rendezvény. Ötletünket felvetettük a baráti társaságunknak, akik mellénk álltak, így kialakult egy nagyon jó csapat(Jozsa&Rosco, Ajdi). Megkerestük a helyi klubot, akik nagyon nyitottak voltak az elképzeléseinkre és teljes mellszélességgel beálltak a projekt mögé. Remek hangulatú bulik voltak, élmény volt a részesének lenni.

2018-ban bezárt a klub ahova szerveztük eseményeinket, így telejesen a nulláról újra kellett építeni az egész projektet. Kisebb, családiasabb secret bulikat kezdtünk szervezni csak releváns arcoknak. Különleges atmoszférja volt ezeknek az eseményeknek, hamar a szívünkhöz nőttek ezek a titkos összejövetelek. Remek közösség alakult ki. Szépen épült fel az egész eseményről eseményre. Egy nyári open air buli tette volna fel az i-re a pontot, de sajnos ezt elmosta az eső. Végül ennek az elmaradt bulinak köszönhetően jött szembe egy új lehetőség.

Az új klub szezonban új helyszínen, a felújított Szekszárdi Estben várjuk az elektronikus zene szerelmeseit újra nyitott eseményekkel. Remek kis underground klub épül, ahol igazán exkluzív környezetben fogadhatjuk közönségünket. Új rezidenciánkon a technoé lesz a főszerep, és a hazai headlinerek mellett fontos szerepet kapnak a helyi erők is. Reméljük sikeres lesz az együttműködés a Szekszárdi Est csapatával és egy sikeres szezont indítunk el közösen. Rengeteget dolgozunk a háttérben, folyamatosan új ötleteken törjük a fejünket, hogy minél többet adjunk a közönségünknek.    


Mióta foglalkoztok komolyabban az elektronikus zenével?

Bulizóként 18 éve járjuk a különböző klubokat, fesztiválokat. Mindig érdekelt minket, hogy mi történik a színfalak mögött, hogy épül fel egy klub est, egy fesztivál. Komolyra 2014-ben fordult a dolog, amikor elkezdtük összerakni ezeket az eseményeket.


Milyen kihívásokat kellett leküzdenetek az elmúlt öt évben?

Az elmúlt öt évben rengeteg élménnyel gazdagodtunk, de megannyi nehéz pillanat is volt. Folyamatosan változott minden. A legnehezebb időszak talán a klub bezárása volt. Ekkor barátaink -akikkel addig közösen vittük a projektet – úgy döntöttek, hogy kiszállnak és saját karrierjükre koncentrálnak, így Mikivel ketten maradtunk. Teljesen új alapokra helyeztük az egész projektet és a nulláról kezdtük újra építeni. Bár sokszor nagyon nehéz pillanatokat éltünk meg, de a kitartásunknak és a befektetett munkának mindig meglett az eredménye és utólag minden döntésünk helyesnek bizonyult. Rengeteg ötletünk van, de sajnos nincs túl jó csengése az elektronikus zenének a helyi vállalkozóknál, így nehéz ezekhez partner találni, de ahogy eddig sem, ezútán sem adjuk fel!

 
Mi a véleményetek a régió helyzetéről és a hazai elektronikus zenei szcènáról?

A 2000-es években elég komoly e-zenei élet volt a megyében főleg Bonyhád, Szekszárd vonalon, de Tamásiban és Dombóváron is voltak figyelemreméltó események. Ezek szép lassan eltűntek és jött a hanyatlás. 1-1 buli maradt meg csak hírmondónak. Ezután jöttünk mi 5 évvel ezelőtt. Van egy fiatal, lelkes mag, amely fogékony a minőségi elektronikus zenére és egy remek közösség van kialakulóban, így elég nagy a felelősségünk abban, hogy hitelesen prezentáljuk nekik ezt a hangzást.

Az országhoz képest elég nagy lemaradásban van a szekszárdi régió minden téren, de azon dolgozunk, hogy ezt ledolgozzuk. A techno egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban és ez érezhető a szekszárdi régióban is. Talán a mi sikereinknek köszönhetően is egy időben egyre többen kezdtek el a megyénkben is ilyen jellegű bulikat szervezni. Igaz ezek az események csak 1-2 évet éltek meg és mostanra szinte megint csak egyedüli szervezők maradtunk …. Hogy miért pont mi? Talán azért mert ismerjük a közönséget, és az igényeiket, tudjuk mi az ami működhet. Nagy hangsúlyt fektetünk a kommunikációra és a közönségünkkel való kapcsolat tartásra. Szívünk, lelkünk a projektben, és lépésről-lépésre haladunk. Fontos, hogy hitelesek legyünk. Küldetésként tekintünk arra, hogy a régióban megmaradjon az e zeneikultúra.


Kik voltak eddig a vendégeitek?

Büszkék vagyunk rá, hogy szinte a teljes hazai élvonal megfordult már nálunk és a top nevek mellett mindig sikerült 1-1 figyelemre méltó artistot is belecsempészni a line upba. Az új helyen sokkal tudatosabban fogunk építkezni kezdésnek az egyik legnépszerűbb és legaktuálisabb artistot látjuk vendégül Metha személyében, aki először fog játszani Szekszárdon!


Milyen egyéb projektekkel foglalkoztok még?

A klubestek mellett nyáron indult legújabb Terasz nevű projektünk, amivel a minőségi nappali szórakozást helyeztük középpontba igazi gaszto élménnyel párosítva. Zeneileg itt könnyebb, vidámabb deepekre fókuszálunk a város legfelkapotabb és leghangulatosabb teraszán. Bár idén nem jött össze, az opan air-es terveket sem felejtjük el.


Mik a terveitek a jövőre nézve?

Folytatjuk a megkezdett munkát, hogy a régió ne maradjon minőségi, és hiteles e-zene nélkül, szeretnénk valami maradandót alkotni.