A KecskemétRocks 2019 keretében több mint ötszáz zenész adott kétórás koncertet még szeptemberben a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Magyarország legnagyobb rockzenei flashbmobjaként hirdették az eseményt. Az ország minden pontjáról és külföldről is érkeztek zenészek. A tizenkét magyar és külföldi slágert 80 énekes, 90 basszusgitáros, 100 dobos és 250 gitáros játszotta el.

A helyszín kialakításáért egy hetvenfős stáb felelt. Az óriáskoncert megfelelő hangzása érdekében mintegy ötven hangfalat, száz mikrofont és nagyjából három kilométernyi mikrofonkábelt használtak.

A szervezők az elhangzó dalokat úgy választották ki, hogy azok bárki számára könnyen eljátszhatóak, elénekelhetőek legyenek. Elhangzott Queen We Will Rock You, az LGT Ringasd el magad, Joan Jett I Love Rock ‘n’ Roll, az Ocho Macho Jó nekem, a Bikini Mielőtt elmegyek, a Tankcsapda Egyszerű dal, a Sing Sing Halál a májra, a Metallica Enter Sandman, a White Stripes Seven Nation Army, a Nirvana Come As You Are, Lenny Kravitz Are You Gonna Go My Way és a Depeche Mode Personal Jesus című száma.