A napokban jelent meg Sven Väth legújabb zenéje, aki 15 éves szünet után jelentkezett új anyaggal. Ennek apropójából érdemes feleleveníteni egy 23 évvel ezelőtt történt eseményt, ugyanis Sven ezer szállal kötődik ahhoz, ami akkor és ott történt.  

A történet még 1988-ban indult. Az Omen a német klubtörténelem egyik legjelentősebb fejezete. Sven Väth, Michael Münzing és Matthias Martinsohn azok, akiknek az Omen létrejöttét köszönhetjük. Ők vették át a frankfurti belváros egyik parkolóházában üzemelő korábbi Vogue klub üzemeltetését. Ők pedig teljes egészében átépítették a Junghofstraße-n található egységet.

A klub hamarosan az éledező német techno szcéna egyik legjelentősebb bázisává nőtte ki magát. Sven Väth úgy aposztrofálta a helyet, mint a nappalija. Olyan nagynevű DJ-k adták egymásnak a kilincset, mint például Carl Cox, Chris Liebing, Frank Lorber, Gayle San, Jeff Mills, DJ Dag, vagy éppen Toni Rios.

Tíz éves működés után azonban sajnos be kellett zárnia a helynek. Három búcsúbulit is tartottak. Az elsőt hétfőn, majd szerdán, a nagy finálé végül 1998. október 16-án, pénteken vette kezdetét. Egészen hétfő estig tartott, Sven Väth pedig nem kevesebb, mint 18 órát zenélt! Szettjének utolsó öt és fél óráját az alábbi Youtube linken keresztül hallgathatjuk vissza:

Rengetegen jöttek, vasárnapra már százak rekedtek az utcán, teljesen megtelt a környék. Így aztán kint is felépítettek gyorsan egy rögtönzött színpadot. A rendőrség pedig inkább az egész utcát lezárta. Így aztán kint is zavartalanul folytatódhatott a buli.

Sven Väth és Michael Münzig egyébként már korábban is együtt dolgozott. Ők hárman alkották Luca Anzilotti-val az OFF nevű formációt, aminek “Electric Salsa” című slágerét itthon is sokan ismerik. Míg Sven Väth a későbbiekben az underground stílusok felé kacsingatott, Münzing és Anzilotti továbbra is populáris vizeken evezett. Kettejük duója ugyanis a későbbi Snap! nevű formáció. Leghíresebb slágerük a “Rhythm Is A Dancer“, amit a mai napig lenyomnak az összes hazai retro buliban is.

Végül pedig egy legendás videó, amit korábban már több alkalommal is bemutattunk. Az akkor még csak 33 éves Sven Väth igen nagy nagyban volt ezen a hétvégén:

Forrás: [Fazemeg]