Van már programod decemberre? Az egész réges-régen úgy indult, hogy néhány jó barát snowboardozni ment Ausztriába és dj-t is vittek magukkal. Ami a kezdetkor, azaz egészen pontosan 26 éve egy meghitt baráti rendezvény volt, mára Ausztria legnagyobb – részben open air – téli fesztiváljává nőtte ki magát. A festői Saalbach téli-nyári üdülőhelyen kerül megrendezése december 12-15. közt.

Idén ott lesz többek közt, Timo Maas, Aninal Trainer, Butch, Marco Bailey, Mathias Kaden, Matthias Tanzmann, Format:B, Aka-Aka, Felix Kröcher, Pan-Pot, Magdalena , Karotte, Moonbootica és még sokan mások. A teljes felhozatalt a rendezvény honlapján csekkolhatjátok.

A Rave on Snow az a fesztivál, ahol a sör helyett a forralt bor a menő és a vodkaszóda helyett bombardinóért (forró alkoholos ital) kiáltasz. Három helyszín is van, ahol táncoló hópelyhek közt vegyülhetsz el. Az egyik a már kultikus Schattberg 2000 méter felett egy hegycsúcson, ami csak kabinos lifttel érhető el (napos időben fesztivál vizuális fénypontja). A másik Saalbach sétálóutcájának elején, az ún. Dorfplatz, míg a harmadik egy klasszikus napbarnította fahütte az egyik sípálya mentén (ezt a helyszínt gyalogosan vagy taxival normál úton is elérhetjük).
Természetesen fedett lokációk is vannak bőven, egyrészt Saalbach bárjai és szórakozóhelyei, másrészt a mélygarázs (Tiefgarage) és a Center Court, ami, ha nincs fesztivál, mint fedett teniszpálya üzemel.

Az időjárás az elmúlt évek tapasztalatai alapján rendkívül változatos lehet, volt már végig napsütés, másik évben sűrű hóesés igazi karácsonyi hangulatot teremtett. Esténként nulla fok körüli hőmérséklettől a komoly mínuszokig (-10 fok alatt) bármi előfordulhat, ezért nem árt a réteges, téli ruházat. De ijedtségre semmi ok, hiszen nincsen hideg csak kevés vodka!
Jegyek 89 eurótól kaphatók, ha már csütörtökön is megtolnád a buliszekeret, úgy 99 euróért belépést nyersz az alpesi varázsba. www.raveonsnow.com