A Hellopay nevű szolgáltatással mindenki találkozott már, aki az elmúlt évek során részt vett valamelyik fesztiválon. Az érintőkártyás, készpénzmentes fizetési rendszerrel azóta már egész évben találkozhatunk több frekventált helyen is. Szerintem az elmúlt évek egyik legnagyobb innovációja. Nem kell pénz után kutatni a zsebünkben, nem kell attól félnünk, hogy rosszul adnak vissza és maga az egész procedúra is mindössze néhány másodpercet vesz igénybe, ezáltal a várakozási idő is lerövidül a pultban.

Az egyenlegedet folyamatosan szemmel tudod tartani és még borravalót is adhatsz, ha szeretnél. A dolog szépséghibája, hogy a terminál alapból 10% jattra volt állítva, így aki nem figyelt oda, az önhibájából kívül többet fizetett, mint amennyit szeretett volna. Ez sokaknak nem tetszett és a Gazdasági Versenyhivatalhoz is eljutott a dolog híre. Ők pedig a napokban meghozták a döntést. Nem fair, ha a borravaló elvárásként jelenik meg. A GVH pedig nem kegyelmezett, 20 millió forintra büntette a szolgáltatót.

„A GVH eltiltotta a jogsértő magatartástól a vállalkozást, amelynek így módosítania kell a termináljain látható tájékoztatást: a fejlesztéseket követő átállás után nem alkalmazhatja alapbeállításként a 10 százalékos borravaló-mértéket.”

Mondjuk engem nem zavart az alapbeállítás, de azt azért érdemes tudni, hogy a vendéglátósok elmondása szerint ők a jattból egy forintot nem kapnak.