A német techno ifjonc ezt követően keresztbe hasította a színtér legfontosabb táncterét.

Tavaly ilyenkor még nem is létezett, év elején még fel sem tűnt, hogy egy új arctalan és egyben arcátlan techno producert kapott a szcéna, ma pedig már néhányan arra emlékezhetnek, ahogy múlt hétvégén bevette a színtér legfontosabb terét, a Berghain falait.

Rikhter nem csupán egy újabb maszkos csávó, aki elvetemült technót játszik, hanem a Berghain rezidens Kobosil kiadójának úttörője, aki nem kérdez, nem szól, csak bele nyomja a fejünket vehemens négynegyed elképzeléseibe, melyekre eddig 9 módon került sor.

Közösségi oldala árulkodik arról, hogy március 23-án indult bele a világba, talán ezért is kapta az egyik első kiadványa az R-23 címet. Az R-Label Group színeiben még június elején megjelenő RIK1 EP sablonos külleme olyan belsőt takar, ami nekifutásból tett minket a techno új kanyarulatába. Igazolja ezt az is, hogy a kiadó főnök Kobosil is játszotta már tavasszal a megjelenés fővédnökét, a Phiom Enhah címűt, de ami még ennél is izgalmasabb, hogy Charlotte de Witte is vitte magával, például a Love Famaily Park-ba.

Alig pár hónapos múlttal az első megjelenés 4 trackje, az R-23, az előbb említett Phiom Enhah, a Defender és a Salt II is perzselte a tereket, népszerűsítve Rikhter feltörését, ami úgy történt, mintha gejzír volna. Ezt a klipet és zenét elnézve-hallgatva ez nem is csoda:

A folytatásra aztán várnunk kellett pár hónapot, miközben Rikhter egyre több fellépéssel a háta mögött nyomhatta tovább a rec gombot a stúdióban. De megérte a várakozás, mert a RIK2 EP már 5 track nyomásával köszöntött ránk novemberben, ahol már az Intro zene is fajsúlyos téveszméket okoz a hallgatóban, nem még a teljes széltükben atomcsapásként aposztrofálható alkotások.

Ezek közül a Trianon című a maga magyar vonatkozásába helyezve még nagyobbat üt, de a Sakha magasan vitte a pálmát a szcénában, szinte a Phiom Enhah rohanását tovább emelve. Nem véletlenül ez a track is megérdemelte, hogy azonnal képi anyaggal karöltve zúduljon ránk.

Még mielőtt a többi zenét is ide tennénk a megjelenésről, érdemes néhány szóban elmélkednünk arról, hogyan is fog ez összeállni a város legújabb techno klubjával, azaz a DFFRNTroom-mal. Mert november 30-án Rikhter néhány ország után elsők között lép fel hazánkban, ami azért is jó dolog, mert a DFFRNTLY csapat nagyon jókor érzett rá, hogy egy éppen frissen izzó lángcsóvát dobjon a budapesti éjszakába.

Az új klub nyers, fémes tere és minden külső zavart elnyomó hangossága tökéletes teret nyújt majd ezen a szombaton, hogy Rikhter live szettjét élvezhessük, először, még nagyon a pályája elején, de már úgy ismerve őt, mint aki a legfontosabb színpadot megjárta.

Ezeket biztosan elhozza még magával: