ARKOW neve hallatán talán még nem ugrik be mindenkinek egyből, hogy kiről is van szó. Ám, ha azt mondjuk, hogy ez SanFranciscoBeat tavaly elindított élő techno produkciója, rögtön világossá válik, hogy kiről is beszélünk. SanFranciscoBeat ugyanis közel 22 éve meghatározó arca a hazai techno színtérnek, akinek nevéhez több olyan projekt is köthető, amely jelentősen hozzájárult a magyar klubkultúra, illetve az elektronikus zene szélesebb körben való megismertetéséhez.Két évtizedes pályafutásával, több nemzetközi kiadónál való megjelenéseivel állandó szereplője a legnagyobb hazai, egyben nemzetközi fesztiváloknak, folyamatos turnéval járja Magyarországot, amellyel vitán felül a legnépszerűbb magyar DJ-k és producerek egyike.

Ennek eredményeként Krisztián hosszú évek óta a Novation cég egyik hazai nagykövete, aki rendszeresen teszteli, illetve mutatja be a brit zenei cég legújabb fejlesztésű eszközeit Magyarországon – ezúttal a Launchpad X-et, amely a Novation kulcsfontosságú, 64 paddal rendelkező MIDI kontrollere az Ableton Live-hoz. 

A londoni székhelyű manufaktúra eddig is a legizgalmasabb innovációiról volt ismert, amely nemcsak technikai újításaiban, hanem praktikusságában is folyamatosan újat mutat. A Launchpad X esetében pedig ez hatványozottan igaz, hiszen a a 64 RGB háttérvilágítású, nyomásérzékeny padokkal ellátott kontrollere mindent biztosít, amire szükség lehet zeneszerzés illetve “live” közben. Egyebek mellett ennek köszönhetően nem kell többé aggódni amiatt, hogy a zene kiesik a hangnemből, hiszen a Dynamic Note és a Scale mód segítségével tökéletesen odaillő basszustémát, melódiát, akkordot vagy szólót lehet írni. Az eddigi legreszponzívabb, nyomásérzékeny, polifónikus afterthouch-al rendelkező padoknak hála pedig rendkívül dinamikusan szólaltathatók meg a MIDI hangszerek.

Mindennek demonstrálásához készült egy bemutatóvideó, amelyben ARKOW prezentálja a Launchpad X működését, mégpedig egyik legújabb szerzeményének, a Space2082 előadása közben.