Magyarország festői szépsége tucatszám ontaná magából a jó helyszíneket.

Néhány hete írtunk arról, hogy akár a Vajdahunyad vára lehetne az első Cercle helyszín. Tettük ezt azért, mert akkor dobta ki magából a francia streames csapat azt az oldalt, ahol bárki élhet ajánlattal a közvetítések helyszínét illetően.

Bele sem merünk gondolni, hogy mennyi ötlettel bombázták meg a csapatot ezen a vonalon, de ami ennél fontosabb, mi is elgondolkodtunk azon, hogy hol buliznánk szívesen, hol vennénk részt elektronikus zenei eseményen, valami szokatlan, pompás közegben.

Rengeteg helyszín van, gyárak, ipari telepek, atom bunkerek, barlangok, fürdők, modern építmények. Többen próbálkoztak is az elmúlt időben különleges helyszínekre szervezni. Például a DFFNRTLY csapat kastélyokba, várba, a Be Massive HORIZON címkéje elfoglalta a Duna-kanyar több pontját, és bevette a tihanyi Echo éttermet, a tatai várat, vagy a debreceni víztornyot, a keszthelyi Bloom és a Be Massive a Festetics-kastélyt színesítette be nyáron és igen sok bulit szerveztek a tárnoki kőfejtőbe is.

Tehát, a szervezők éledeznek ilyen fronton is, de azért még van hova fejlődni, miközben az ország viszont tucatnyi helyszínt képes lenne biztosítani. Mi most azt az erőt ragadtuk magunkhoz, hogy összeszedtünk 10 olyan várat, ahol simán lehetne akár egy pár száz fős bulit tartani, vagy legalább kitenni a szélnek 1-1 élő szettet és leközvetíteni nekünk, elektronikus zenerajongóknak.

Mert megérdemeljük, hogy mi is menjünk a nyugattal, pláne, ha ilyen csodás építményeink vannak, mint ezek:

Visegrádi vár

Ha már szóba került a Duna-kanyar, akkor kezdjük a Visegrádi várral, mely egyébként is tárt kapukkal várja az érdeklődőket, és hatalmas udvarán szép kis táncot lehetne járni. Ráadásul belátni a környéket 360 fokban, a Pilist, a kanyarulatot, ami talán az ország egyik legszebb pontja.

Esztergomi vár

Mindjárt a közelben ott áll Esztergom városa felett az Esztergomi vár, amely 2008 óta az európai örökség része. A középkorban kiemelkedő fontosságú volt, miért ne lehetne most is!

Pilisborosjenői Egri vár

Ha valaki volt már az Egri várban és tetszett, akkor annak másolatába minden képpen látogasson el, mely a Pilis lábánál, Pilisborosjenőn található. Ezt az Egri csillagok című film forgatásához építették és még most is szépen áll, a környezetében a Pilis csodás domborulataival.

Szigligeti vár

230 méterre a Tapolcai-medence fölé magasodva egy vulkanikus hegy tetején találjuk a Szigligeti vár maradványát, ahonnan gyönyörű a naplemente és a Balaton látképe is pazar.

Sümegi vár

A Balatontól nem messze találjuk a Sümegi várat is, melyet már a 13. század elején elkezdtek építeni, de csak egy évszázaddal később készült el teljes egészében.

Siklósi vár

A Villányi-hegység déli lábánál lévő várkastély annak ellenére, hogy a török is elfoglalta a 16. században, nagyon jó állapotban áll még mindig a rendelkezésünkre.

Bory-vár

Bory Jenő építész egyedi alkotása kiemelkedik a váraink közül. Egészen 1923-tól haláláig építette, melyre főként felesége volt a motiváció. Nem véletlenül szerepel a Guinness Rekordok könyvében is.

Diósgyőri vár

Miskolcon is gyönyörködhetünk vár látványban. A sík területre épült vár a 13. században épült, azóta is karban van tartva és aktív kulturális élettel szolgálja a környékbeliek életét.

Gyulai vár

A szintén sík terepre épült, Gyulán álló várat a 15. században már téglából emelték, mely a város központjában egy csónakázó tó mellett található.

Tatai vár

Végül a Tatai várat tesszük ide, mely 1397-től épült Luxemburgi Zsigmond utasítására, mely jelenleg Tata egyik legnépszerűbb turista célpontja, a gyönyörű Öreg-Tó partján.

Ez tehát 10 olyan vár, ahol szívesen látnánk egy Cercle jellegű eseményt, bulit, felvételt, produkciót, de van még várból és egyéb más helyszínből is bőven a tarsolyunkban, úgyhogy hamarosan jövünk a cikk folytatásával! Addig vegyétek rá a kedvenc szervező csapatotokat, hogy csináljon ilyen eseményt!