Nem is sejtettük volna, hogy ilyet is lehet, de a történelem mindig okoz meglepetéseket.

Mert itt konkrét történelmet írt, még pedig a Global Underground mixsorozat és a holland, aki élete csúcspontján jár!

Történt ugyanis, hogy 23 évvel később, miután Andy Horsfield 1996-ban megalapította a Global Underground kiadót és megjelent az első mix cd, amit Tony De Vit rögzített élőben, Tel-Avivból, 2019. március 29-én már a 42. GU kiadvány jelent meg, de nem akármilyen várossal, hanem az underground egyik forráspontjának számító Berlinhez kapcsolódóan.

A bő két évtized alatt számos város felkerült a Global Underground térképre, melyek között Budapest a 11. helyet foglalta el, megelőzve olyan party világvárosokat, mint Ibiza, Amsterdam, Párizs, London, vagy a szóban forgó Berlin.

Hogy mi lehetett az oka, hogy Andy-ék eddig vártak a német főváros GU meghódítására azt nem is sejtjük, de minden esetre a 2010-ig rendszeresen megjelenő mixsorozatnak a 2014-es Solomun, Hamburg és a 2015-ös James Lavelle, Nápoly visszatérés próbálkozását most nagy erővel dobta meg a berlini epizód.

Lehetett volna, hogy valaki a német szcénából teszi bele magát az alkotásba, de valamiért még mindig nem akar a GU német előadót, de talán nem is baj, mert így megismerhettük a 2017 óta szárnyaló Patrice Bäumel-t, aki a holland lévén a GU018 Amszterdam kiadványát nem, de az idén megjelenő legfrissebb mixelést elvégezhette.

Patrice már a kétezres évek elején ott volt a térben és lelkesen alkotott, de az igazi siker nagyon sokáig váratott nála. Aztán 2017-ben megjelent az Afterlife címkéjén a Glutes című track, ami akkorát futott, hogy még abban az évben az év egyik legjobb zenéjének kiáltották ki.

Mondanunk sem kell, az addig csendes, de kreatív pálya kivirágzott és azóta nagy figyelemmel kíséri a szcéna, ő pedig még nagyobb tempóban járja be a világot és a rengeteg fesztivál és Afterlife események, Ibiza fellépések mellett olyan felkéréseknek tesz eleget, mint a GU042 elkészítése is volt.

Eleget téve a legendás kiadónak és sorozatnak, nyilván a legjobb formáját hozta, amiben 49 zenét mixelt össze két CD-re, melyek között olyan producerek munkái találhatóak meg, mint Adam Port, Minilogue, Matthew Dear, Guy J, Luigi Tozzi, Christian Löffler, Egbert, Pig & Dan, Nicolas Rada, vagy természetesen maga Patrice Bäumel zenéi, melyből 4 is felkerült a 49 közé.

A holland korábban is képes volt bizonyítani zenei zsenialitását, de ezzel a mixalbummal megint sikerült rivalda fénybe helyeződnie, pláne, hogy a GU042 jelenleg a kiadó vezérvonalát képezi, miközben Berlin felett az ég Patrice munkája előtt tiszteleg.

Mi is nagyjából ezt tesszük a folytatásban, amikor a sorok elnémulnak és előkerülnek helyettük azok a zenék, melyeket az immáron legendás sorba tartozó Berlin GU-ra készített, és természetesen oda adjuk a GU042 mindkét CD-jét, és nem felejtjük el azt is elmondani, hogy Patrice Bäumel december 14-én az Anjunadeep kiadós társával, Lane 8 társaságában lép fel a Cinema Hallban!

Most pedig öveket becsatolni, kezdődjön egy kis zenei kalandozás, mely mellett ajánljuk azt a cikket is, amikor az összes (!) GU lemezt kigyűjtöttük!