Sok oldalát láthattuk már a Bogdáni úti gyártelepnek. Bulizhattunk itt már fotóstúdióban, barokk stúdiólakásban, hentes üzemben, de most mégis valami újdonság következik. Berlinben találkozhatunk hasonlóval ahol egy kis iroda, zenei stúdió, alkotóműhely, hétvégén átalakul mini klubbá. De már nem kell többet a techno fővárosaáig utaznunk ezért a feelingért, hiszen január 11-én megnyitja kapuit a ФАБРИКА / FABRIKA.

A hazai techno szcéna nagy úttörője, Bernáthy Sándor volt az, aki annak idején megalapította Óbuda első elektronikus zenei klubját. Ennek apropóján – és sok éves munkássága előtt tisztelegve – fia Bernáthy Zsiga közreműködésével nyílik meg a városrész legújabb underground klubja.

Fekete falak, minimális visszafogott fény, viszont annál több füst és kristálytiszta hangrendszer várja az idelátogatókat. Többnyire zártkörű programok lesznek, amire meghívásos alapon vagy klubkártyával lehet majd bejutni, de számos nyilvános esemény is található a programfüzetben. Nem csak a már befutott előadóknak szeretnénk platformot teremteni, hanem a feltörekvő művészek, csapatok, szervezők is lehetőséget kapnak majd.

Az első hónapban feltűnnek a régi ismerősök is, mint például a Bezometer csapata, valamint a Minimal Art Family fiatal dj-ket, producereket bemutató sorozata, a „The Kids Play Techno” is. 

A klub januári nyilvános programja:

Jan 11. Фабрика Opening: Bernathy Zsiga
Jan 18. THE SECRET WAREHOUSE
Jan 24. Bezonight
Jan 31. The Kids Play Techno

Az elhelyezkedés pedig nem is lehetne ideálisabb. A gyárépület alatti pincerendszerből kiszűrődő hangok sem zavarják a közeli lakóépületeket. A gyárterületen ingyenes a parkolás és portaszolgálat a nap 24 órájában rendelkezésre áll. A belvárostól pedig mindössze 15-20 perc alatt elérhető tömegközlekedéssel:

HÉV: H5, BUSZ: 9, 34, 106, ÉJSZAKAI BUSZ: 918, 923, 934

Nyitó esemény: Fabrikahttps://www.facebook.com/events/2194091754025000/