Bár a szilveszternek már rég vége, ez (is) az a nap, amit egyesek szeretnek addig meghúzni, amíg csak lehet. Így történt a spanyol Castellón tartományban található Sant Mateu nevű településen is, amit amúgy nagy jóindulattal sem laknak többen, mint kétezer fő. Egy korábban sertéstelepként működő területen ugyanis már négy napja ment a buli.

Információk szerint több, mint ezren vettek részt azon a rendezvényen, ami szilveszter éjszaka kezdődött. Egy helyi lakos riasztotta a rendőrséget, miután szokatlan nagy számban észlelt autókat és embereket az amúgy csendes és nyugodt településen. A mulatságnak végül a civil gárda vetett idő előtt véget. Az oszlatás problémamentesen zajlott le, de ami a legdurvább, hogy még ennyi idő elteltével is több, mint négyszázan mulattak.

A barakk, ahol a bulit rendezték, 15 évvel ezelőtt épült, de soha nem üzemelt rendeltetésszerűen. Ezt használták ki a raverek. Az is kiderült, hogy korábban még nem szerveztek itt bulit. Vagy legalábbis jól eltitkolták. De valószínűleg nem sokáig maradhatott volna titokban, mivel most van az olíva szezonja, a környék pedig hemzseg az ültetvényektől.