Erősen indul az idei év egyik kedvenc szervezőcsapatunk, a LavaLava háza táján. Januárban összesen négyszer fognak jelentkezni, ráadásul három különböző helyről. És méghozzá milyenekről! Az első bulira a csapat főhadiszállásán, a Lärmben kerül sor január 18-án, majd egy hétre rá az ország talán legjobb vidéki underground klubjában, a pécsi Amperben hostolnak egy egész estét. Sokat nem fognak pihenni, mert a baranyai happening után egyből Franciaország felé veszik az irányt. A Snowattack-en rögtön két alkalommal is meghallgathatják őket az arra érdemesek. Január 28-án éjjel, másnap pedig nappal fognak a lemezjátszó mögé állni a srácok. Igazán intenzív hónapra van kilátás, bízunk benne, hogy a lendület kitart az egész évre.

De most fókuszálunk a jövő szombati eseményre! A LavaLava idén is hű a koncepcióhoz. Védjegyük ugyanis a feltörekvő, éppen aktuális, de szinte még ismeretlen előadók bemutatása. Olyan neveket hoztak el többek között először Magyarországra, mint például Matador, Maya Jane Coles vagy éppen Konstantin Sibold, akik később komoly nemzetközi sikereket értek el. Azt ígérték, hogy idén a női előadók fognak dominálni és eddig úgy tűnik, hogy beváltják az ígéretüket. Na nem mintha eddig nem váltották volna be az összeset 🙂

Kristin Velvet korábban még nem zenélt Magyarországon, úgyhogy érdemes vele tüzetesebben is megismerkednünk. Berlinből érkezik, de bejárta már az egész világot. Volt már DJ és promóter Tokióban, valamint az angol Domino Records ausztrál label menedzsere. Napjainkban a berlini klubszcéna megkerülhetetlen szereplője, a Daniel Steinberg & Nils Ohrmann által alapított Arms & Legs kiadót igazgatja, ahol olyan nagynevű producerek munkái láttak már napvilágot, mint például Paul Johnson, 808 State, Nick Holder, vagy éppen DJ W!LD & Crazy P. De jelentek meg már zenéi a Felix Da Housecat által vezetett Founders of Filth, valamint a Cassy által gründolt Kwench records címkéje alatt is. A chicagoi születésű házicicával egyébként 2018-ban állt össze, kollaborációjuk eredményét ‘Cats Love Velvet’ címszó alatt kereshetjük. Tavaly a szintén chicagoi house legenda, Jesse Saunders “On & On” című 1984-es klasszikusát gondolta újra, Kristin Velvet zenéit pedig olyan nagynevű zenészek remixelték, mint például Cari Lekebusch vagy éppen Louie Vega.

A Resident Advisor jellemzése szerint garantált az ökölrázás és a jó hangulat. A DJ Mag pedig úgy jellemzi a produkcióját, hogy az kimagasló értékű minőséget képvisel, mégis szórakoztató house és techno, némi nosztalgikus érzéssel fűszerezve. De ez nem az a fajta tipikus görcsös rágerjedés a klasszikus hangzás irányába, amit mostanában oly sokszor tapasztalhatunk. Játéka alatt folyamatosan izzik a tánctér.

Amint láthatjuk Kristin ízlése igen széles palettán mozog, magabiztosan ugrál műfajok és évtizedek között, éles szemeit állandóan a parketten tartja. Kirobbanó energiája mindenkit megfertőz, tudna erről mit mesélni a berlini Watergate, a zágrábi Aquarius, vagy éppen a barcelonai Pacha közönsége is. Nagyon várjuk már, te se hagyd ki!

Esemény: https://www.facebook.com/events/454158058611717/