Már több mint egy éve, hogy a Raveyard feltűnt a budapesti techno egyébként telített színterén, és képes volt arra, hogy lényegében a Dürer Kert egyetlen techno-sorozataként felkeltse a közönség figyelmét. Ennek oka minden bizonnyal az, hogy sallangmentes és őszinte programmal jelentkezik minden alkalommal, olyan előadókat invitálva, akiket eddig még soha, vagy csak nagyon ritkán látni Magyarországon, ám mégis meghatározó, vagy épp nemzetközi áttörés előtt álló, de mindenekelőtt nagyon aktuális alakjai a globális techno palettának.

A tavalyi évben így jutott el hozzánk Tim Tama, Scalameriya, vagy Animal Holocaust, és úgy tűnik, hogy idén sem lesz kevésbé izgalmas a felhozatal, hiszen még karácsonykor kidobták a komplett tavaszi felhozatalt, és kiderült, hogy Ayarcana, Under Black Helmet, Parallx, és a régóta várt Dyen is érkezni fog hozzánk áprilisig bezárólag.

Ám első körben a fent említett Ayarcana-n lesz a sor, aki február 7-én lép fel a Dürer Kert talán legatmoszférikusabb termében, a Room 041-ben. Ayarcana-ról pontosan tudja mindenki, aki a drasztikus, előremutató technót szereti, hogy zenéje mennyire absztrakt és groteszk, hangzása pedig mennyire nem ismeri a megalkuvást és képmutatást – sem pedig kíméletet. Külön izgalmas, hogy az esemény ezúttal is láthatóan áttör majd azokon a vélt frontvonalakon, amit oly sokan gondolnak létezőnek a szervezők között, hiszen a hazai szupportot nem más fogja ellátni, mint a Technokunst atyamestere, Isu, a honi techno ügyeletes gótikus punkja, Man + Machine, valamint a budapesti underground mélyéről érkező, törtütemes technóval operáló Aurin, akit a Metronóm eseményeiről ismerhetnek a vájtfülűbbek.

A Raveyard tehát idén is valami olyasmivel készül, aminek rögtön az első lökése rendkívül ígéretesnek tűnik, így aligha lesz érdemes kihagyni.

Esemény: https://www.facebook.com/events/1297200827150297/