Véget ért az előző év(tized), eljött a számadás ideje. Tekintsünk vissza a 2019-es esztendőre! Nagyon érdekes megfigyelni hogyan növekszik a globális szcéna. Számos új szereplőt találunk. A jövő fényesnek tűnik. Nagyon kíváncsiak arra, hogy vajon hány promóter fogja őket a közeljövőben elhívni Magyarországra.

ANZ

Londonban született, Manchester a székhelye. Anz (Anna-Marie Odubote) egyszerre DJ, producer és multiinstrumentalista, akinek a hangzása a szülővárosát idézik. Szettjeit a grime, funky és breakbeat jellemzi. Áprilisban megjelent ‘Invitation 2 Dance” című EP-je is ezen stílusok ötvözete.

Nazira

Kazahsztán elektronikus zenei szcénájáról eddig nem sokat tudtunk. Személyében üdvözölhetjük az ország volt fővárosában, Almatiban találató ZVUK klub alapítóját. A közép-ázsiai régió tört zenéi mozgatják meg legjobban. Olyan helyeken zenélt már, mint a Tresor, Berghain, De School, Nitsa, Bassiani és Corsica Studios, turnézott Ausztráliában és Indiában is. Ő készítette az RA mixsorozat 659-es darabját.

Aya

A Mixmag úgy jellemzi őt, hogy egy legenda van születőben. Mondjuk az arcát egy hamar nem felejtjük el, ha ránézünk. Ő is manchesteri, a LOFT-ban elkövetett Boiler Room-szettje igen csak megosztotta a nézőket. Földöntúli elektronika keveredik időnként Madonnával és hasonló rap, pop és r’n’b elemekkel. Neked hogy tetszik? Döntsd el!

CC:DISCO!

Ausztráliából indult, azóta áttette székelyét Lisszabonba. A Rise FM rezidense. Mottója: “Kevesebb állvakargatás, több tánc”. Zenélt már a Glastonbury-n és az albán Kala fesztiválon, de játszott olyan klubokban is, mint a Razzmatazz és a Corsica Studios.

CCL

Seattle városában nőtt fel. Fáradhatatlan szervező és közösség építő, aki már az észak-amerikai kontinensen túl is egyre keresettebb, Ázsiában és Európában is egyre több a fellépése. Francia kollégájával ellentétben, itt nem a BPM szám dominál, hanem éppen ellenkezőleg!

Sentimental Rave

Párizs az egyik legizgalmasabb hely mostanában, Soraya Daubron is innen érkezik. Szettjeiben kiválóan megfér egymás mellett a dallamos techno a gabber és a korai rave zenék társaságában. Volt már a párizsi Rex Club rezidense és olyan is előfordult, hogy 10 nap alatt kétszer is zenélt a Berghainban.

Slikback

Igazán különleges szelekciókkal örvendezteti meg közönségét a kenyai DJ: szettjeiben grime, trap, footwork, drum ’n’ bass és rap metal keveredik. Jól ismerik már a környékünkön is, hiszen fellépett Ausztriában az Elevate, valamint a lengyel Unsound fesztiválon is.

Park Hye Jin

Valószínűleg csak Ázsiában ismernék a nevét, ha nem jelentette volna meg ‘If U Want It’ című EP-jét. Azóta viszont bejárta Ausztráliát, Észak-Amerikát és Euórpát is. House, acid, klasszikus rave némi élő vokállal megfűszerezve.

AceMo

A new yorki rave szubkultúra legújabb képviselője egyre nagyobb figyelmet kap. Hangzásvilágát az Acid, electro és house jellemzi, AceMoma (with MoMa Ready) aliasként pedig a break és a jungle világába evez. Saját műsora van a Rinse FM hullámhosszán.

Powder

A japán csillag évről-évre egyre többet tett azért, hogy végül 2019-ben megtörténjen a nagy áttörés. Ő zárta a new york-i Sustain-Release fesztivált, fellépett az utolsó Nachtdigital-on és először zenélt Brazíliában is.

Sherelle

A lemezjátszók mögött fenomenális készségekkel rendelkezik. Jungle, funk, rave, trance, grime, dubstep…bármi jöhet! Sorra kapja a nemzetközi felkéréseket, miután kivételes tehetségét a Boiler Room kamerái előtt is megmutatta. Még mindig nehezen hiszi el, ami mostanában vele történik. Ijesztő számára ha ebbe belegondol. Maradjon mindig ilyen szerény!

Forrás: [Mixmag]