Hosszú idő eltelt már azóta, amikor is a LavaLava legénysége beállított egy ősrégi PC-vel a szépemlékű K2 kistermébe, az Üllői úton. Ott rendezték ugyanis az első saját rendezésű bulit. Ami azóta történt, arról viszont csak a legnagyobb elismeréssel tudunk nyilatkozni. Immáron tizenkettedik szülinapjukra készülnek! A srácok pedig idén is hívek ahhoz az elvhez, miszerint jobb adni, mint kapni. Az évfordulós rendezvényeikre ugyanis rendre különleges előadót invitálnak. Elhozták már DJ Budait a Lärmbe, vagy éppen a detroiti techno egyik ősatyjaként számon tartott Kevin Saundersont a Tripre. Ezúttal is maradnak a hajón, még ha a helyszín változik is. A február 15-i rendezvény alkalmából ismét sikerült nagyot alkotni. Ugyanis egy igazi legenda érkezik Tiga személyében!

Ő egy olyan komplex előadó, akinek nem igen akad párja az iparban. Ha dollármilliárdosként rendeznék bulit a villámban, ahová muszáj lenne meghívnom minden unalmas nagymenőt a Wall Street-ről, akkor biztosan Tiga szolgáltatná a zenét. Benne ugyanis senki nem fog csalódni. De vajon mit tud ez az ember, aki akkora ász, hogy még Sven Väth is róla nevezi el a fiát,

Tiga James Sontag 1974. szeptember 18-án született Montreálban. Karrierje a 90-es években kezdődött, amikor kisebb bulikat szervezett a barátaival. 24 évesen megalapította saját kiadóját. A Turbo Recordings olyan nagynevű zenészek munkáinak adott teret, mint például Duke Dumont, Gesaffelstein vagy éppen a Boys Noize.

Tiga DJ-ként és producerként is kiemelkedő. És akkor még igen csak szerényen fogalmaztunk, a zseni szó jobban megállná a helyét. Tiga kilencvenes években megalapozott sikerei a kétezres évekre értek be. 2001-ben jelent meg Zyntherius-szal (aki nem más, mint Jori Hulkkonen) közös szerzeménye, a „Sunglasses at night„. Ez minden idők egyik legsikeresebb techno felvétele, egy örök klasszikus. Több, mint hat héten át tanyázott az MTV Dance Chart első helyén. Kivételes tehetségét a lemezjátszók mögött is kamatoztatta, 2003-ban ő készítette el a legendás K7 DJ-Kicks sorozatát.

Tiga egy igazi slágergyáros. Olyan nagysikerű zenék szerzője, mint például a You gonna want me, Louder than a bomb vagy éppen a Mind dimension.

Hazánk különleges helyet foglal el számára a szívében, ugyanis a nagymamája történetesen magyar. Ő maga egyébként egy roppant jóindulatú és őszinte ember. Az is megesett már vele, hogy az egyik fellépése után nyilvánosan kért elnézést a rajongóktól, amiért a szettje nem éppen úgy sikerült, ahogy azt szerette volna. „Képtelenség, hogy egy DJ állandóan csúcsformában legyen. Van olyan, amikor hanyagul rakja egymás után a zenéket, nincs kapcsolat a közönséggel, hiányzik a mixből a dinamika.” Hallottatok már ilyet más szájából? Mi nem emlékszünk ilyenre.

Nagy szerencsénkre számos alkalommal zenélt már Magyarországon. Járt itt a Hyperspace, Bónusz Fesztivál, Sziget, VOLT Fesztivál, valamint az Akvárium Klub vendégeként is. 2014-ben látogatott el mifelénk utoljára, úgyhogy már éppen itt az ideje, hogy újra elvarázsoljon bennünket!

A bulira még kaphatók az elővételes jegyek, amelyeket a Resident Advisor és a Cooltix felületén lehet beszerezni. Érdemes sietni a vásárlással, ugyanis rohamosan fogynak az első körös jegyek!

Esemény: https://www.facebook.com/events/857225801414284/