A  nem mainstream zenei stílusokra szokás ráakasztani azt a jelzőt, hogy underground, ami szó szerint azt jelenti, hogy földalatti. Mindig is imádtuk a pincehelyiségeket, a techno valódi lelkét az ilyen helyszíneken érdemes keresni. Budapest soha nem szenvedett hiányt effajta helyszínekből. Rengeteg kellemes emlék köt bennünket a pincékhez, elég csak olyan mára már bezárt (vagy átalakult) szórakozóhelyekre gondolni, mint például a Kashmir vagy a Süss fel Nap. Ma is számtalan olyan földalatti helyiséget találunk, ami kiválóan alkalmas elektronikus zenei rendezvények színterének Szerencsénkre ezeket az adottságokat ki is használják a hely tulajdonosai, illetve a partyszervezők. Tíz pincét gyűjtöttünk össze, ami ideális helyszín feltörekvő DJ-k és partyszervezők számára, mi pedig imádunk itt bulizni! Ez a cikk eredetileg tavaly télen készült, csak valami oknál fogva teljesen elfeledkeztünk róla. De ami a legdurvább az az, hogy három szórakozóhelyet is ki kellett húzni a listáról, mert bezártak azóta. 

Három Holló

A Három Holló eredetileg az Andrássy úton üzemelt és Ady Endre is gyakori vendégnek számított. Ennek a nagyívű szellemi örökségnek a folytatása a most nyitott kávéház az Erzsébet híd lábánál, a Piarista rend épületében, mely egy hazánkban élő német irodalomtörténész és műfordító, Wilhelm Drosté érdeme.  Az összesen majd 500 négyzetméteres tér különböző szintjei különböző kulturális igényeket elégítenek ki. A kávéházba belépve bal oldalon haladva tudunk lejutni egy pincébe, ahol egy meglepően nagy helyiség fogad, ami többször is szolgált már elektronikus zenei bulik helyszínéül.

Vittula

A Vittulát lehet imádni és lehet utálni, köztes állapot nem igen szokott lenni. Budapest talán első romkocsmájáról van szó, amit 2004-ben alapítottak. Sok minden azóta sem változott, talán annyi, hogy a férfi WC ajtaja még évekkel ezelőtt eltűnt. A tánctér nem nagy, a trash zenétől a jazzig bármi előfordulhat, elég gyakran szól techno is.

Frame

Az Akácfa utcai diszkópláza a hét minden napján teltházzal üzemel. Számunkra a Lärm a legkedvesebb helyszín, de miután ideköltözött az Instant két új szórakozóhelyet is kialakítottak a földalatti labirintusban. A Frame többnyire tört, vagy hip hop zenék helyszíneként szolgál. Tök hangulatos, viszont rengeteg a külföldi.

Hétker Pub

A belváros egyik legolcsóbb kocsmája, az Akácfa utca elején. Ha a flippernél balra fordulunk, akkor egyből a pincébe kerülünk, ahol többnyire részeg tinédzserek szórakoznak slágerzenékre, de azért szerveztek ide már komolyabb e-zenei bulikat is. A falon korábban az Aranycsapat összeállítása szerepelt, sajnos ezt a dekorációt azóta már eltávolították, pedig már csak ezért megérte megnézni ezt a helyet annak, aki szereti a focit.

Mika Tivadar

A Kazinczy utca egyik legfelkapottabb szórakozóhelye. Kék-aranyra festett falak, nagy tükrök, kristálycsillárok, igazi trendi, pörgős, városias atmoszféra jellemzi. A pincében jártunk már acid buliban, de Puzsér Róbert is itt tartja a heti rendszerességű kibeszélő show-ját.

Úri Muri

Könnyen elsétálhatunk emellett a Wesselényi utcai hely mellett, ugyanis kívülről egy picike kocsmának tűnik. Az mindenesetre gyanús lehet, hogy mindig tömegek dohányoznak az utcán. Ennek pedig az oka az, hogy a valódi élet a föld alatt történik és a belváros egyik leghangulatosabb pinceklubjának ad helyet az épület. A zsíros kenyerük pedig isteni!

Auróra

Bár nyáron majdnem sikerült bezárni a helyet a jegyzőnek, az Auróra él és virul és a hányattatott sorsú nyolcadik kerület kevés, de annál értékesebb szórakozóhelyeinek egyik fontos bástyája maradt ez a 2014-ben megnyitott műintézmény.

Ambient Bar

2018. tavaszán nyitott a Múzeum körút alatt.  Többnyire a house, a jazz vagy a triphop finomabb oldalhajtásai szólnak. Egy kifejezetten izgalmas, és lélekkel teli helyszín, ami már egyre gyakrabban ad helyet technobuliknak is.

Vadmacska Pince

A hely Óbudán található. Mostanában nem igen rendeztek nekünk való eseményt, de ez csak rajtatok múlik. Bár mintha jártam volna itt egy jó tíz évvel ezelőtt egy kisebb megmozduláson, de az lehet, hogy a szemközti ház volt. A hely bérelhető 80 főig, étel- és italcsomagokkal, vagy saját ellátással, profi hangrendszerrel hajnali négyig, sőt a kerthelyiséget is lehet használni.

Beat On The Brat

Félig kaukktojás, mivel nem egy klasszikus pincéről beszélünk. A hetedik kerület egyik legkülönlegesebb helyszíne, mivel egy parkolóház átjárójában található. Mindenféle zenei stílusban rendeznek itt bulikat. leggyakrabban italodisco rendezvényeket szoktunk látogatni. A hely pici és sajnos a zene sem lehet túl hangos, de egy igen hangulatos kis klubról van szó, amibe egyből beleszeretsz, ha belépsz az ajtón.