Budapest elektronikus zenei színtere már úgy sóvárgott egy nem klasszik hentelős technomentes sorozatért, mint a 2. világháborús Sherman tankok új lánctalpakért. Szerencsénkre a Totem Tribe (Katrinák Márk, Görög Miklós, Mátis Gergő, Mohácsi Juli, Borbás Marci és Barabás Attila kollektívája) tavaly ősszel beizzította a vonalaikat és szombaton már az ötödik bulijukat prezentálják nekünk a Dürer Kertben. Gondoltam elbeszélgetek velük, háááát több, mint érdekes válaszokat kaptam.

Hogy jellemeznétek a Totem Tribe által képviselt zenei irányvonalat?

Minden ritmus és zenei világ, ami a dimenzióközi szertartásainkat előhívja, a törzsünk történetének része. Hőseinkre és isteneinkre való emlékezés íratlan formája a szertartásunk, ami a táncban válik a halandó számára láthatóvá. A zenei irányvonalunk az ethno és folk zenei hatások által ötvözi a múltban már elmesélt történeteket, a képzeletünket, a jövőt képviselő elektronikus zenével. A jelenben.

Ez a jövőzene mitől más a magyar elektronikus zenei színtéren megtalálható vonaltól? 

Nálunk megáll az idő és órákig egyetlen másodperc története zajlik, miközben lobog a hajunk, hisz a galaxist lovagoljuk elképzelhetetlen nagy sebességgel.

Hogy választjátok kiket hívtok meg?

Miki szerzett valahol Zsámbékon egy időtlen időgépet, Márk pedig tudja, hogyan kell beindítani. Ez néha kidob egy nevet, ha megnyomod a piros gombot az Enter alatt. Külön erre van kialakítva a billentyűzet.

Mi a csapat filozófiája, mi motivál/inspirál bennetek?

Mióta visszajöttünk az égben lebegő szigetről, szeretnénk megmutatni mennyire csodás ott és milyen egyszerűen lehet boldogan mulatni. Azóta szeretjük csinálni és élvezzük látni, hogyan születik képzeletből valóság. Péntek estére a Dürer Kert fölé érkezik az úszó sziget. Felmászunk oda mind. Kaptunk egy erős üzenetet a szigeten lakó népektől. Érdekel?

Persze.

Fiúk a bulikon!

Tiszteljétek a lányokat és ne toljátok túl a bringát a folyamatos nyomulással!

Ne érintsd meg, ha nem ismered és a nem, az nem!

A Totem Tribe egy safe space, és mindenkinek kijár a tisztelet!

Ne vegyétek le a pólót, mert a lányok se vehetik le, hisz akkor mindenki zavarba jönne.

Majd minden szépen kiforogja magát, nem kell erőltetni!

Legyetek jók! A jófiú, az új rosszfiú!

Már több nagy jófiú megfordult nálatok, Gaslamp Killer, Eitan Reiter vagy Dodo, ki volt a legnehezebb/legérdekesebb booking?

A rejtett rítusaink a legneccesebbek. Az időgép ilyenkor nehezen működik, és néha megszűnik a gravitáció. Ilyenkor a tű is felemelkedik a lemezjátszóról és külön ember kell hozzá, hogy a kisujjával folyamatosan, de enyhén a lemezen tartsa. Ez jövő márciusban volt.

Mik a tervek idénre Barrio Lindo buli után?

El Búho és AKKAN visznek minket a tavaszba és jönnek Berlinből az álmok forradalmárai is valamikor tavasszal Elias Doréval az élen. A többiről meg nem tudunk egyelőre mondani semmit, mert elemet kellett cserélni az időgépben és az emiatt nem mentette el a holnap beadott adatokat.