A Palace Dance Club volt Magyarország egyik legrégebben üzemelő klubja. 1990-ben nyitotta meg kapuit Siófokon az Ezüstparton. A partyk alkalmával legtöbbször külföldi sztár dj-k léptek fel a magyar élvonalbeli dj-k kíséretében. A zenei vonalat leginkább a progressive-house jellemezte, de előfordult techno,  house, electro és ritkábban trance is a kínálatban. Fellépett itt többek között Carl Cox, Tiesto, Deep Dish, Mauro Picotto, Marusha, Dave Seaman vagy éppen Timo Maas is. A záróbulira 2018. augusztus 25-én került sor. Információk szerint az évről-évre csökkenő látogatószám volt a bezárás indoka.

A klub helyére szálloda épül. A Palace Garden Hotel 4 csillagos szállodát – egyetlen ajánlattevőként – az Omnion Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. építheti fel, nettó 1 milliárd 285 millió forintért. A szállodaépítésre állami támogatással,  a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – szálláshelyek létesítése – Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben című program keretében kerül sor. A meglévő épület bontása nem engedélyköteles. (napi.hu)

A háromszintes épület 1186 négyzetméteres alapterülettel készül el. A pinceszinten kap helyet a garázs és a kiszolgáló helyiségek többsége – a konyha, a dolgozói öltözők, a gépészeti és elektromos helyiségek. A közel 900 négyzetméteres földszinten alakítják ki a szálloda recepcióját és éttermét, valamint irodák konferenciaterem és 10 szoba is megtalálható lesz itt, melyből egy szoba akadálymentesített lesz. A 772 négyzetméter alapterületű második emeleten további 13 szoba kap helyet, melyből 3 szoba lakosztály lesz. Itt helyezik el a kétszintes wellness tér egyéb szolgáltatást nyújtó helyiségeit is. (magyarepitok.hu)

A Napi.hu tavaly júliusban közölte, hogy abban az évben már nem nyitott ki a siófoki Palace diszkó. A legendás szórakozóhely területén luxushotel épül, beruházó a Rahimkulov család. Az orosz cégcsoport a hírek szerint egy sor szállodát vett már meg a Balaton fővárosában, sőt másfél éve már a budapesti Symbol éttermet is birtokolja. (napi.hu)