Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy idei szezon nem úgy fog kinézni, ahogyan azt elterveztük. Sorra mondják le a nagyobb rendezvényeket szerte Európában. A kontinens egyik legnépszerűbb beltéri techno fesztiválja, a Time Warp április 5-én kerülne megrendezésre Mannheimben. Mivel évről-évre rengeteg magyar látogat ki, ezért érdemes tisztában lenni az ottani helyzettel.

A mannheim24.de oldalán azt olvastuk, hogy a városban 11 megbetegedést regisztráltak eddig. A Time Warp rendezvényének helyt adó Maimarkt ügyvezető igazgatója, Stefany Goschmann úgy nyilatkozott, hogy Baden-Württemberg tartomány egészségügyi minisztériuma minden eseményt betiltott, ahol 1000 főnél nagyobb közönség jönne össze. Bár a Time Warp szervezői hivatalosan még nem erősítették meg a híreket, de ez sajnos azt jelenti, hogy a rendezvényt biztosan nem fogják megtartani az eredeti időpontban.

A residentadvisor-on pedig azt olvastuk, hogy Berlin is betiltotta az 1000 főnél nagyobb rendezvényeket legalább április 19-ig. Ők voltak az utolsó tartomány Németországban, akik bevezették ezt a korlátozó intézkedést. Ez pedig azt jelenti, hogy a legnépszerűbb klubok, mint például a Berghain sem fognak kinyitni.

Magyarországon egyelőre nem lépett érvénybe hasonló korlátozás, a szervezők a kormány iránymutatása alapján cselekszenek. Az operatív törzs azt javasolja a kormánynak, hogy a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket tiltsa meg.