Közleményben jelentették be a Glastonbury szervezői, hogy idén elmarad a fesztivál. Ami ráadásul az ötvenedik lett volna a sorban. A szervezők alig néhány nappal ezelőtt jelentették be az idei fellépőket. A világ első számú fesztiválján 2020-ban olyan nevek léptek volna színpadra, mint például Paul McCartney, Lana Del Rey, Pet Shop Boys vagy éppen Kendrick Lamar.

A jegyek általában pillanatok alatt elfogynak. Idén 135 ezer belépőt értékesítettek. A kifizetett jegyek árát vissza fogják utalni a szervezők és bíznak abban, hogy jövőre újra megrendezhetik a fesztivált.

Az idei Glastonbury június 26-án kezdődött volna. A szervezők azonban úgy látják, hogy – ha addig javulna is az egészségügyi helyzet az országban – nem marad elég idejük a felkészülésre. Hiszen egy ilyen nagy volumenű esemény lebonyolításához több ezer embernek kellene dolgoznia a helyszínen a következő hetekben-hónapokban.

A hazai fesztiválszervezők egyelőre optimisták. Mi pedig csak remélni tudjuk, hogy idén nyáron is lesz lehetőség fesztiválozni.