A Tű alatt egy fanztasztikus felvételt túrt elő az Internet bugyraiból.

A Kraftwerk az elektronikus zene legnagyobb úttörője. 1969-ben alakult. Hamar nemzetközi ismertségre tett szert innovatív elektronikus hangzásának, valamint robotikával és egyedülálló technikai újításokkal való kísérletezésének köszönhetően. Előremutató zenei filozófiájukkal megteremtették a digitális 21.század hangzásvilágát.

Összesen öt alkalommal léptek fel Magyarországon. Legtöbben valószínűleg 2009-ben hallhattuk őket, a Balaton Sound nagyszínpadán. A Budapest Sportarénában (illetve elődjében, a Budapest Sportcsarnokban) három alkalommal is színpadra léptek.

A magyarországi debütálásra azonban jóval előbb, 1981-ben került sor. Akkoriban még minden hazánkba látogató külföldi együttes fellépése szenzáció számba ment, hiszen abban a rendszerben „bizonyos okok miatt” kevés nyugati előadó léphetett be az országba.

Karl Bartos 1975 és 1990 között erősítette a Kraftwerk csapatát. Később szólókarrierbe kezdett és 2011-ben így emlékezett vissza arra az ominózus, 1981-es koncertre:

Csupa kellemes emlékem van az 1981 augusztusi budapesti Kraftwerk-koncertről, ami valójában nem is egy, hanem két szabadtéri fellépés volt. Közte akadt egy kis időnk, így hát biciklitúrát csináltunk a Duna partján. Az egész olyan volt, mint valami nyári vakáció. Az interneten egyébként találni fotókat a budapesti koncertről”

Ha fényképeket nem is, de a dupla koncert plakátját sikerült fellelni és a koncert élő felvétele is visszahallgatható!

Ma este a Kraftwerk pedig újra hazánkban koncertezik!
KRAFTWERK / Gyárkert, Veszprém / 08.09. – TELTHÁZ!
https://www.facebook.com/events/3290026674476466