Az elmúlt hetek történései soha nem látott kihívások elé állították az elektronikus zenei szcénát (is). Laikus módon azt gondolhatnánk, hogy a színtér szereplőinek közös érdeke az, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel konszenzus megoldások szülessenek. Gondoltuk, hogy lesznek renitensek, de hogy éppen az általunk oly nagyra tartott detroiti arcok közül fog valaki beleköpni a levesbe, arra nem számítottunk. A LavaLava csapata egy igazi legendát, a detroiti iskola második generációs titánját, Kenny Larkint látta volna vendégül ma este. A buli nyilván elmarad és későbbi időpontban sem kerül megrendezésre. A szervezőcsapat kiadott egy nyilatkozatot, amelyből az is kiderül, hogy miért. Íme: 

Kedves közönség, rendezvényszervezők!

Szeretnénk veletek megosztani egy történetet. A márciusi bulinkra az általunk korábban nagyra tartott Kenny Larkin-t hívtuk vendégül. Ahogy az lenni szokott a fellépő gázsiját és a booking fee-t is hetekkel a tervezett fellépés előtt elutaltuk. Két héttel ezelőtt a COVID-19 járvány Magyarországi és USA béli kitörésekor egyértelművé vált, hogy a rendezvény nem fog tudni megvalósulni. A hazai és amerikai rendeletek alapján a klubok bezártak, hazánkba nem léphet be a főhős, a repülőjáratokat törölték. A szerződés értelmében ez egyértelműen vis maior helyzet (force majeure cancellation), emiatt pedig a fellépőnek vissza kell utalnia a fellépti díjat. Ennek ellenére főhősünk két hetes levelezés után sem hajlandó visszautalni a fellépti díjat (egy 4 számjegyű euróösszegről beszélünk). Kenny Larkin ezt azzal indokolja, hogy nincs pénze, elköltötte már amit utaltunk. Eközben egy Porschével jár és drága stúdióeszközökkel bővül a setup-ja. Javasoltuk neki, hogy részletekben törlessze a pénzt, de erre sem volt nyitott. Az elmúlt két hétben azon dolgoztunk, hogy konstruktívan, privát levelezéseken keresztül megoldjuk a helyzetet, de Kenny Larkin irányából semmilyen hajlandóság nincs erre, ezért döntöttünk úgy, hogy a nyilvánosság elé tárjuk az ügyet. Azt mondanunk sem kell, hogy jelen helyzetben mekkora szükségünk lenne erre az összegre. Ezzel párhuzamosan természetesen a jogi lépéseket is megtesszük Kenny Larkin irányába a szerződés megszegése miatt. (Az ügy elején felmerült bennünk, hogy egy későbbi dátumon megvalósítsuk a bulit, de Kenny Larkin magatartását látva arra jutottunk, hogy semmilyen formában nem szeretnénk vele dolgozni a továbbiakban.)

– HA SZERVEZŐ VAGY mindenképp mérlegeld, hogy te is így járhatsz, ha bookolod Kenny Larkint!

– HA BULIZÓ VAGY mérlegeld, hogy melyik fellépőt támogatod a belépőd árával!

(P.s.: Fontos megemlítenünk, hogy a fellépőt képviselő ügynökség az őt illető booking fee-vel kapcsolatban rendkívül korrektül járt el, az egyetlen szereplő ebben a történetben, aki mélyen inkorrekt az Kenny Larkin.)

Ha szimpatizálsz velünk, esetleg a szolidaritásodat fejeznéd ki, akkor OSZD MEG A POSZTOT!