A berlini klubkultúra eddigi történetének legnagyobb kihívása előtt áll. Március 13-án a német fővárosban is leállt a szórakoztatóipar a koronavírus terjedésének csökkenése érdekében. Ez pedig 9000 ember megélhetését veszélyezteti a technokultúra epicentrumában.

A mindig teltházzal pörgő helyek üresen állnak. A berlini klubok összefogása eredményeképpen március vége óta pörög a United We Stream élő platformja. A minden nap 19 és 24 óra között jelentkező élő adásban nem csak DJ-k játszanak, hanem kerekasztalbeszélgetések, előadások, filmek és egyéb színes tartalommal jelentkeznek a klubkultúra világából.

Mindenkinek a támogatására szükség van ahhoz, hogy a berlini klubkultúra túlélje ezeket a sötét időket. Minden adomány egy alapba kerül, ami a bajba jutott klubokat és munkatársait támogatja.

Eddig olyan helyekre költözött be egy estére a kamera, mint például a Watergate, Wilde Renate, Kater Blau, vagy éppen a Ritter Butke. Ma este a legendás Sisyphos, holnap pedig az ://about blank művészei fognak élőben bejelentkezni. Utóbbi klub a Startnext közösségi adománygyűjtő oldalon is megjelent, ahol már a 100 000 eurós célt sikerült is szárnyalni. Jelenleg 1667 adományozónál és 107 ezer eurónál áll a számláló. Ez pedig komoly bizakodásra adhat okot a jövőre nézve.

A kezdeményezést pedig úgy tűnik, hogy a berlini főváros határain túlra is kiterjesztik.  A hírek szerint Hamburg (Übel&Gefährlich), München (Harry Klein), Manchester (The Warehouse Project), vagy éppen Amszterdam (Shelter) is hamarosan bejelentkezik.