Kihunytak az éjszakai fények, egy időre megszüntek a baráti találkozások… A közösségi oldalakon számtalan live adással szórakoztatják egymást az emberek… sokan azért csinálnak live műsort, hogy ezekben az időben is pörögjön a nevük; mások, akikről még soha sem hallottunk, önjelölt ráérős álmaikat élik, aztán meg ahogyan jöttek el is tünnek a sűlyesztőben; ám olyanok is lemezjátszók elé állnak, akik anno méltatlanul lettek elfeledve, ők már réges régen feladták hogy aktív tagjai legyenek a magyar szénának, most mégis felébredt bennük valami megfoghatatlan vágy, ami eddig csak szundikált, néha előbujt, de elnyomva maradt… Szeretnénk segíteni nektek, hogy a sok sok lehetőség közül, a legjobbat tudják kiválasztani magatoknak, legalábbis ami a magyar kínálatot illeti. Összegyűjtöttünk néhány a káoszból kitűnő zenecsatornát, amire szerintünk érdemes odafigyelni.

Fogjunk össze! Támogassuk a magyar elektronikus zenei színteret azzal, hogy magyar előadóktól hallgatunk podcasteket! Vigyázzunk egymásra, és közben áldozzunk időt a minőségi szórakozásra, mégha az a 4 fal között történik is!

PODCAST CSATORNÁK

1; Truesounds Music
A törzs rajongó gárdának már biztosan nem kell szolni, de ha bárki house/melodic techno fanatikusnak elkerülte volna eddig a figyelmét, akkor itt egy szuper Tsaládi zenecsatorna, ahol első sorban a TS legénység Peter Makto, Gregory S, Davko és Justrice felvételei kerültek a lejátszási listára. A csatorna kínálata folyamatosan bővül a TS label művészeinek exkluzív felvételeivel.

2; Infinity Sounds Promotion
„Zenélünk…” Sokat mondó leírása a közel 8 évet szünetelő, a techno, house berkeiben barangoló rádióműsornak. A 2013 előtti szettek is elérhetőek az oldalon, de már a legfrissebb, ezidáig négy műsor is visszahallgatható a csapat mixcloud csatornáján. A kínálat hétről hétre bővül az elektronikus zene széles skáláján barangoló zenei kirándulásokkal.

3; Mindfields
A progressive house szerelmesei sem maradhatnak zene nélkül, és erről Dynamic Illusion és Kay-D gondoskodik is minden hónapban a Frisky rádió műsorán. A zenei anyagokat pedig a soundcloud-on tudjátok visszahallgatni.

4; Technoid Picnic
Adam BleakBass műsorában a hazai techno szcéna színe-java megfordult már, olyan művészeket is beleértve, akik ma már nem tevékenykednek aktívan, de a zene ugyanúgy csörgedezik ereikben, mint fénykorukban. A műsor történelme alatt bővelkedett külföldi vendég mixekben is, így lefedve az Ádám által képviselt minőségi elvárásokat. A műsor ugyan jelenleg szünetel, de elérhető minden eddigi epizód a soundcloud-on.

https://soundcloud.com/search?q=technoid%20picnic

5; Mocskos Csúnya Kísérleti Techno
A magyar techno szcéna színe-java hagyta már itt nyomát ezen a csatornán. Régi motorosok, feltörekvő ifjú tehetségek. A techno szerelmesei ínyenc csemegékre bukkanhatnak a folyamatosan frissülő tartalom pedig garantálja az újdonságokat is.

VIDEÓ CSATORNÁK

1; Rolo Fm
A név ne tévesszen meg senkit, nem egy tipikus rádióról van szó, még csak 0-24 zenével sem találkozhatunk a brand kapcsán, azonban folyamatosan frissülő videókkal annál inkább. A saját gyártású műsoraikban izgalmas zenei összeállításokkal bukkanhatunk, így mindenképpen ajánljuk figyelmetekbe a facebook oldalukat, ahol visszahallgathatjátok az eddigi műsorokat. A podcast-ek a soundcloud-on is megtalálhatóak.

https://www.facebook.com/rolofmbudapest/videos/

2; Ə – resistance
Az utóbbi időszakban nem frissült ugyan a tartalom, de azt gondoljuk olyan örök darabokat kínál a csatorna, melyek művészi értékén az idő pora nem hagy nyomot. A d.y- és Anna Ruff nevéhez kötődő projekt célja az elektronikus zene legmodernebb és legelőremutatóbb irányvonalának bemutatása. A legfrissebb információink szerint d.y- hamarosan újraindítja a projektet, amiről természetesen hírt adunk majd mi is.

3; Decameron tv
Néhány hete indult el a Decameron Tv, és máris számos live stream található az oldalukon. Itt aztán minden elektronikus zenekedvelő megtalálhatja a szívéhez közel állót, legyen az tech house, minimal, techno, goa, psy, vagy éppen house. Ami a csatorna mellett teszi még le a voksot, hogy a hazai színtér szereplői állnak a lemezjátszók mögé, egytől egyig minőségi műsort prezentálva.

https://www.facebook.com/pg/decamerontv/videos/

4; StreamOn
A saját gyártású műsorok terén most ismét nagy a mozgolódás, például március 15-én Botek , Bohumil és Peter Makto állt a lemezjátszók és a kamera mögé. A magyar illetőségű többnyire saját gyártású videók mellett, számos külföldi, átvett felvétellel is találkozhattok a brand facebook oldalán.

https://www.facebook.com/StreamON.hu/

5; RAR Music Formation
Saját gyártású videó anyagokkal jelentkezik Magyarország legszebb helyszíneiről. Az elérhető 8 műsort, akár egy nagy nagy kirándulásnak is megélhetjük kellemes zene mellett, főleg mert mostanság nem nagyon lesz lehetőségünk kimozdulni a négy fal közül.

https://vimeo.com/rarmusicformation

RÁDIÓK

1; Tilos rádió
Magyarország egyetlen olyan rádióállomása, ahol a soulful, rock, drumandbass, breakbeat, house, techno, világzene, jazz, bluse, hip hop, reggae, dance, és a disco is megfér egymás mellett. Egy valóságos multikulti katlan, ahol minőségi csemegékre bukkanhat bárki, aki szereti a zenét.

https://tilos.hu

2; Global FM Hungary
0-24 non-stop elektronikus zene első sorban magyar dj/producerek prezentálásában. A megújult Global full HD live videó adásokkal is jelentkezik folyamatosan csatornáján, vagy a rádió berendezett stúdiójából, vagy a művészek otthonából. A fő csapásvonal a house, techno…

https://radio.globalfm.hu

3; Arty Style Techno
Ha techno rajongó vagy, és „ne adj Isten” még nem tévedtél ide soha, akkor most mindenképpen ismerkedj meg a hazai techno channel-el! A kommerszebb szettektől az egyedi underground hangzásokig kb minden fellelhető itt mi szem szájnak, de leginkább fülnek ingere.