A Studio 54 neve eggyé vált a csillogással és a féktelen szórakozással a hetvenes évek végén.  A legendás New York-i helyen az 54. utca 254-es száma alatt Manhattanben a kiválasztottak együtt mulathattak a legnagyobb hírességekkel, mint például Elizabeth Taylor, Mick Jagger, Michael Jackson, Calvin Klein, Cher, John Travolta, Tina Turner, Elton John vagy éppen Salvador Dali. Nyílt droghasználat és féktelen sex jellemezte a helyet. A tulajdonos, Steve Rubell a gazdagok, híresek, fiatalok és gyönyörűek tökéletes „mixét” szerette volna látni egy helyen. Mindennek feltétele volt a szigorú beléptető rendszer.  Andy Warhol így fogalmazott: „A Studio 54 sikerének titka, hogy a bejáratnál diktatúra, a táncparketten demokrácia volt.”

Létrehoztak egy mini farmot a tánctéren

Steve Rubbell tudta, hogy mitől lesz igazán őrületes a show. A partik extravagáns tematika köré épültek. Dolly Parton fellépésének alkalmából a vidéki származású énekesnő tiszteletére farm témájú bulit rendeztek. Hoztak egy csomó szénát, lovakat, szamarakat és csirkéket is. Ez a hely négy éves történetének egyik legemlékezetesebb húzása, de állítólag Parton elég kellemetlenül érezte magát emiatt.

Volt, aki a szellőzőnyíláson keresztül próbált belógni és sajnos nem élte túl

Mivel a beléptetés olyan szigorú volt, mint napjainkban a Berghainban, nincs mit csodálkozni azon, hogy egyesek a lehető legkreatívabb módon próbáltak bebocsátást nyerni a szentélybe. Volt aki hegymászó felszerelésben ereszkedett le a szomszédos épületről. Kevésbé volt szerencsés az az illető, aki a szellőzőrendszerben ragadt.

Bianca Jagger lóháton vágtatott át a tánctéren

Bianca Jagger a klub falai között ünnepelte a szülinapját a Halston divatházzal együttműködve. Rubell mindent elkövetett azért, hogy jól sikerüljön az állatbarát hölgy estje. Végül sikerült összehozni egy olyat, ami azóta is számos alkalommal köszön vissza a képeken. Mick Jagger akkori felesége egy fehér lovon érkezett meg a tánctérre.

Andy Warhol különleges születésnapi ajándéka

Steve Rubbel, a Studio 54 fejese nem próbálta eltitkolni a klub sikerét. Egyszer azt nyilatkozta a New York Magazine hasábjain, hogy nála csak a maffia keres több pénzt. A klub fejese mindig nagylelkű volt a celeb barátaival. 1978-ban ünnepelték Andy Warhol ötvenedik szülinapját, aki egy ezüst szemetesládát kapott ajándékba, ami 1000 darab 1 dolláros csekket és 5000 italbónt tartalmazott.

Donald Trump bent, drogos orgia kint

Az Egyesült Államok jelenlegi elnöke az elsők között érkezett a Studio 54 nyitóbulijára. Friss házasok voltak Ivana-val és nagyon meglepődtek, hogy szinte üres volt még a klub. Ez azonban nem tartott sokáig, este 11 órára már beindult a buli. Méghozzá az utcán, ahol egy “doktor” ingyen osztogatta a Quaaludes-t, ami egy nyugtató hatású drog. Hatásának következtében mesgszűnnek a gátlások, ezért aztán egy óriási orgia kerekedett kint, de erről a későbbi elnök semmit nem tudott, mivel bent tartózkodott.

Forrás: [Mixmag]