Még tavaly indult el egy interjú készítése, közös egyetértésben a Pulzar és Onemusic oldalakkal, ahol a Cinema Hall fennállását kérdeztük és az ehhez kapcsolódó dolgokról érdeklődtünk. Az élet úgy hozta, hogy most karantén olvasmányt tudunk belőle csinálni, mert akkor nem került rá kellő idő, de most ugye bár mindenre van idő, szóval nincs menekvés, ezt most el kell olvasnod, ha már táncolni nem mehetsz a Cinema Hall-ba!

A közreműködést köszönjük a kollégáknak és persze, Kiss Krisztián Krikonak, aki a válaszokat adta a kérdéseinkre!

Pulzar: Hogyan értékelitek a tavalyi évet ( 2018/2019), mennyire vált be az új helyszín?

Nagyon pozitívan értékeljük a teljes első évadot. Nagy változáson ment keresztül a közegünk. Mint tudjátok, 18 éve vagyunk jelen a hazai piacon. Folyamatosan megújulásra volt szükségünk, de akkora változásra, mint, ami 2018 második felében volt, olyat még nem tapasztaltunk. Generációk tűntek el végleg és hazai trendek teljesen megváltoztak. Viszonylag hamar, 2019 első hónapjaiban tudtunk reagálni és rendkívüli pályára helyeztük a Cinema Hall-t. Szerintünk abszolút bevált a helyszín, meg kellett ismertetni és tapasztaltatni az emberekkel, de ez a szakmánk! 🙂 Egy volt olvasó teremből csináltunk klubbot, ez a mozi és kaszinó után újabb nagy kihívás volt.

Pulzar: Mi a legjobb élményetek, tapasztalatotok ebből az időszakból (ha van ilyen)?

Minden eseményt különlegesen élünk meg. Itt is hónapról hónapra újulunk, fejlesztünk az igények alapján. Igazi elektronikus zenei műhelyt alkottunk ismét, hiszen szinte minden stílusban utazunk. A 2019-2020-as újításunk, hogy hazánkban először a nappali bulikat behoztuk klub környezetbe. Mindenki szkeptikus volt, mi nem. Kockázatos fellépővel, kockázatos eseményen teltház. Talán ezután már nincs kérdés.:)

Onemusic: Sok megpróbáltatáson mentetek már keresztül, de mégis mindig utat törtök magatoknak. Ez már a harmadik Cinema Hall. Hogy találtatok rá tavaly az új helyszínre, mennyi időt emésztett fel, hogy a semmiből egy új helyen tudjátok folytatni?

Nagyon érdekes a story, nincsenek véletlenek… Aznap, amikor megkaptuk a felmondó levelet a Kasinoban, volt egy ismerőssel közös rendezvényünk. Ennek az elszámolására hívott el egy helyszínre az ismerősünk, amit ők üzemeltettek,…ez a helyszín volt a mostani Cinema Hall. Hát így találtuk meg a mostani terünket és ugye véletlenek nincsenek!

Persze, aztán amilyen könnyen találtuk meg, olyan nehézkesen nyitottuk ki a clubot. Az az igazság, hogy jelenleg hazánkban az egyik legnehezebb feladat klubot nyitni, a világ egyik legszigorúbb szabályozása van itthon… Sok ponttal egyet értünk, ezeket be kell tartani, mindenki érdekében. Ezért sem értem, hogyan tud ennyi illegál party és engedélyek nélküli helyszín működni. Ezen szervezők ügyesek, van közönségük ez nem is probléma, a probléma az az  ( az emberi életek kockáztatásán túl- ez e legfőbb probléma ) hogy, ha ilyen keretek között történik valami baj, akkor annak a normálisan működtetett helyek isszák meg a levét. És sajnos a baj kódolva van…

Visszatérve a kérdéshez, nálunk a nehézség az volt, hogy olyan hatósági előadóink voltak, akik még az olyan pontokban is hibát kerestek, amelyek nem a biztonságos szórakozás érdekében vannak, hanem érthetetlen szabályzat, de végül mindent teljesítettünk és megnyitottunk.

Primate: A tavalyi teret részben felújítottátok. Hol tart most a klub kialakítása? Teljesen elkészültként tekinthetünk rá, így fut végig a szezon, vagy lesz még átalakítás?

A 2019-es szeptemberi nyitásra értük el a végső kialakítást, de aki ismer, tudja, hogy soha nincs olyan, hogy végső. Szerintem mostanra alaposan belaktuk a helyet. Én meg szeretnék egy-két dolgot, de majd a többiek leállítanak, vagy nem.:)

Primate: Mekkora lett végül a klub befogadóképessége és van-e lehetőség esetleg egy másik terem kialakítására? Van ilyen tervetek a jövőben?

995 fő a befogadóképesség, lehetne több is, de ahhoz olyan rendszert kellene beépíteni, amely 2 év alatt térülne meg. Nálunk mindig fő szempont a biztonság, ezért is például 1250 főre elegendő vészkijáratunk van. Másik termet egyelőre nem tervezünk nyitni, most minden tökéletesen működik, ahogy van.

Onemusic: Egy új szezont mindig rengeteg munka előz meg. Hogy jut erre idő, amikor jellemzően a nyarat is végig toljátok? Mikor kezditek egy szezon előmunkáit? Például az ideit mikor kezdtétek el előkészíteni?

Általában, ha fix a jövőnk, mindig 1 évre előre dolgozunk. Imádom ezt a részét, a legjobb dolog szervezni, tervezni, alkotni. Figyelni a trendeket, felfedezni új előadókat. 7 napból 7 napot foglalkozom a brandjeinkkel, pedig e mellett sok más projektem is fut. Én munkával lakom jól, ez laktat, éltet.:)

Pulzar: Mire számíthat a közönség az idei szezon előttünk lévő részében? Milyen újdonságokkal készültök a soron következő eseményekre?

Vannak ugye a vendég estek, velük mindig konzultálunk, hogy kit szeretnének. Ebből látjuk az ő irányukat. Utána alakítjuk a sajátunkat, a lényeg, hogy változatos legyen a klub. Ami kiemelendő, hogy szinte minden programban benne vagyunk szervezőként is. Segítünk partnereinknek a bookingban, a lebonyolításban. Sokszor mi ütünk le booking csomagokat és keressük meg hozzá a legmegfelelőbb brandet. Meg kell találni az egyensúlyt a bejáratott nevek és az újak között. Sok-sok új nevet mutatunk be, mert szeretünk kockáztatni is.:)Úgy gondolom, rengeteget teszünk a közegért, de persze ezért cserébe rengeteget kapunk is tőle

Primate: A klubszezon elején rögtön volt egy régen várt showcase (Watergate Showcase), az ilyen jellegű bulik manapság ritkaság számba mennek. Várható esetleg hasonló jellegű rendezvény a közeljövőben?

Aki kicsit is képben van, láthatja, hogy az idei szezon világszintű lett. Bárhol megállná a helyét. Látszik rajta, hogy minden erőnkkel képesek voltunk ráösszpontosítani a programok szervezésre. Mindig igyekszünk így tenni, de egy klubnyitás körüli problémák el tudják vonni a figyelmet. Ez a 9. club szezonunk, de szerintem a 9 évből 7 és fél év simán nemzetközi színvonalú volt. Úgy gondolom Budapest ott van újra Európa party térképén és ehhez mi is hozzájárultunk szépen. Az idei újítás, ahogy korábban is írtam a nappali partyk, na ebből lesz 5 idén.

Primate: Mi lenne az álom line up számotokra a klub falai között, ha nem számítana a budget?

Álom lineup nekem Marco Carola és Loco Dice egy pultban. A dolgozóink Eelke Kleijn, Nick Warren és Hernan Cattaneo urakat várják hozzánk egy line upba, a közönség részéről pedig úgy  tudjuk, hogy Tale Of Us, Solomun és Artbat az, akiket egy este együtt elképzelnének egy pultban. Hát ebből már Eelke Kleijn idén itt volt velünk, és egy pár név idén még meg lesz, így vagy úgy.:) De álomprogram nélkül is egész jó hétvégék vannak!;)

Primate: Ősszel már a The Debut 18. születésnapját ünnepeltétek. Hogy sikerült az esemény, mekkora volt az ünneplés?

A The Debut születésnap mindig unikum. Csak hazai DJ-k és mindig teltház. Ezt egyetlen brand sem tudja az országban. Persze, ehhez kellenek a fellépők is, de ez a kettő együtt verhetetlen. Most is szuper buli volt és sold out. A The Debut 18 év siker után most kicsit háttérbe szorult a klub és a Cinematiné mögött, de most, hogy a másik két brand soha nem látott magasságokban jár, újra nagy erők jutnak majd a Debut-re, amiről hamarosan mindenkit értesíteni fogunk.

Primate: Nem csak a Debut 18. születésnapja került megrendezésre a klubban, hanem maga a Cinema Hall 9 éves fennállásának állított esemény, vagyis pontosabban események is! Jó ötlet volt?

Két Cinema Hall születésnapot tartottunk ebben a szezonban, már nem is tudom, hogy miért, de ezt találtuk ki. Hogy jó ötlet volt-e? Két teltház lett a vége…:) Persze nem mindennapi fellépők voltak a vendégek, (de azért így nagy szó a két sold out): előbb Joris Voorn, majd Seth Troxler és Archie Hamilton okozott két felejthetetlen bulit, óriási hangulattal. Kiemelten megérdemelte a közönségünk ezt a két eseményt!:)

Primate: Mire számíthatunk idén, mit hoz húszhúsz a klubberek számára nálatok?

2020-ban eszement bulik leszenek a Cinema Hall-ban. És, hogy tényleg erős a kínálat, azt a nemzetközi dícsérő üzenetekből is tudjuk mérni, illetve, hogy minden héten teltház van. Itt gratulálok egyúttal a partnereinknek is, nélkülük nem lenne teljes a szezon!

Aztán az idei év Cinematiné szinten is űber lesz! Ez a brand hazánk egyik legerősebb brandje, minden tekintetben. Ebben az évben még eszméletlenebb pályára állítjuk! Azt, hogy hol tart a matiné, mi sem jelzi jobban, hogy a szponzorok szerint is a legértékesebb elektronikus zenei sorozat. A Debut-öt már korábban említettem, két hét és jönnek a hírek.

Primate: Ha három szóban kellene megfogalmazni azt, hogy mi kellett ahhoz, hogy a Cinema Hall még 9 évvel később is létezzen, mi lenne az a három szó, kifejezés?

Ugyanez az ALÁZAT, amivel most is dolgozunk, a KÖZÖNSÉGÜNK hűsége és szeretete és egy valag SZERENCSE, hogy mindig megtaláljuk a megfelelő új helyszínt. :))

Köszönjük az interjút, további kitartó munkát kívánunk a Cinema Hall és a The Debut teljes legénységének, alig várjuk, hogy újra veletek szórakozhassunk!:)