Mi a fene folyik Berlinben? Nem elég ugyanis, hogy a koronavírus miatti leállás miatt az összes klub a túlélésért küzd. Nemrégiben a Rave The Planet miniatűrjeit rongálták meg súlyosan, most pedig egy szándékos gyújtogatás borzolja a kedélyeket.

Hétfő reggel ugyanis tűz ütött ki a Berlin-Kreuzberg negyedében található, a Spree folyó partján elhelyezkedő Club IPSE-ben. A teljes belső rész és az udvar egy része is megsemmisült. A rendőrség szerint egyértelmű gyújtogatás történt.

A helyszín különleges elhelyezkedése miatt ráadásul a biztosító sem fogja fedezni a károkat. Mondani sem kell, hogy mekkora tragédia ez. Különösen a jelenlegi helyzetben. A klub tegnap úgy nyilatkozott, hogy a kialakult helyzet ellenére sem adják fel. Bíznak a közösség erejében, a Startnext-en máris elindult az adakozás annak érdekében, hogy Berlin egyik utolsó open air klubja újra talpra tudjon állni. Eddig 9000 euró gyűjt össze. Aki segíteni szeretne, ezen a linken keresztül teheti meg: https://www.startnext.com/save-ipse

Képek: Tagesspiegel