Igen csak kiakasztotta az Internet népét tegnap az a kampány, amit Dubfire, Seth Troxler, Carl Cox, Nicole Moudaber, Joseph Capriati, Alan Fitzpatrick, Hito, Paco Osuna, a Martinez Brothers és Carnage indított.

A Tour Managers Not Touring nevű kezdeményezés célja az lett volna, hogy a jelenleg munka nélkül tengődő turnémenedzsereiknek gyűjtsenek pénzt. A turnémenedzserek a DJ-k jobbkeze. Ők intéznek mindent, hogy a fellépések során a lemezlovasnak csak a produkcióra kelljen figyelni. Néhány évvel ezelőtt egyébként már alaposan körüljártuk ezt a témát, érdemes elolvasni a turnémenedzserek világát bemutató cikket!

A fentebb felsorolt DJ-k gázsija euró tízezrekben mérhető heti szinten. A mostani helyzetben – amikor tömegek vesztették el a munkájukat – igen szerencsétlen dolog pénzt kérni azok részéről, akiknek igen csak van mit a vajba aprítani, ráadásul a saját embereikről van szó. Tehát felvetődik a kérdés: miért nem a DJ-k támogatják a kollégáikat?

A markáns véleményeiről ismert trance producer, John Askew igen csak kibukott ezen az akción. Rengetegen osztották meg a videóját és mindenki egyet értett abban, hogy igen csak álszent dolog ilyet kérni, miközben a DJ-knek eszükbe se jutott finanszírozni ezt az átmeneti időszakot.

A kezdeményezést szélvész gyorsan el is távolították az Internetről, a fentebb említett DJ-k pedig azóta nem győzködnek magyarázkodni.  Kenny Larkin ügye után egy újabb ügy tépázza a sztár DJ-k nimbuszát. Mi, a közönség részéről csak abban reménykedünk, hogy a járvány lecsengése után a helyi arcok kerülnek ismét előtérbe és a techno egy időre visszatér eredeti alapértékeihez.