Tegnap már megírtuk, hogy életének 53. évében elhunyt Pascal F.E.O.S., a német dance szcéna kiemelkedő alakja. Néhány gondolattal búcsúzunk tőle, munkássága viszont örökre velünk marad.

A görög származású Pascal Dardoufas 1968 március 11-én született a Hessen tartományban fekvő Bad Nauheim városában, a közeli Frankfurt zenei életének meghatározó alakja volt. Pályafutásának elején, a 90-es évek kezdetén Sonic Infusion néven elsősorban a trance zenék határozták meg munkáit. Olyan projektek tagja volt mint a Resistance D, de dolgozott együtt Frank Lorber-rel és Mark Spoon-nal is. 1997-ben alapított Planet Vision nevű kiadója viszont már elsősorban techno zenékre koncentrált, munkáiban azonban mindvégig érezhető volt a trance hatása. Az előző év végégig üzemelt 2004-ben alapított kiadója, a Level Non Zero, ahol elsősorban az általa is preferált, nagyon egyedi, lassabb tech house és techno zenék jelentek meg.

Először 1998-ban lépett fel Magyarországon, a Hyperspace Central European Electronic Music Festival vendégeként, majd sokak szerint a 2006-os Bónusz Fesztivál egyik legizgalmasabb szettjét prezentálta a Syma csarnok közönségének.

Halálának híre a közösségi média felületein olyan kortárs előadók posztjaiban volt olvasható, mint például Anthony Rother, Alexander Kowalski, Adam Beyer és Christian Smith. A halál oka egyelőre ismeretlen, nem megerősített hírek szerint gyomorrákkal küzdött.