Olaszország tovább enyhít a márciusban életbe lépett korlátozásokon.

Több mint két hónapos kényszerszünet után számos vállalkozás, köztük kávézók és bárok nyithatták meg kapuikat az országban május 18-án. A távolságtartás betartására hozott intézkedések továbbra is érvényben maradtak, az arcmaszk viselése továbbra is mindenki számára kötelező, aki nem asztalnál ül. Az asztalok között legalább egy méteres távolságot kell hagyni.

Június 15-én pedig tovább lazítanak. A DJ Mag Italia beszámolója szerint kinyitnak a színházak, mozik és egyéb rendezvénytermek. A kültéri rendezvények befogadóképességét 1000 főben maximalizálják, míg beltéren egyszerre összesen 200 fő vehet részt az eseményeken. A higiéniai szabályokat szigorúan be fogják tartani.

A klubok egyelőre zárva maradnak, a zenés-táncos szórakozóhelyek egyelőre még nem nyithatnak ki. Kivéve Szicíliában, ahol június 8-án már kinyithat majd néhány.

Lassan Magyarországon is visszatér az élet, hétfőtől már Budapesten is nyitva tartathatnak a teraszos helyek. Bízunk benne, hogy hamarosan már bulizni is fogunk tudni.