A világszerte ismert Exit Fesztivál szervezői már korábban bejelentették, hogy az esemény biztosan elmarad július elején. Azóta folynak a tárgyalások a szerb kormány és a szervezőség között, hogy mi legyen a fesztivál sorsa. A szerb miniszterelnök, Ana Brnabic külön kérte a szervezőket, hogy ne töröljék az idei eseményt, inkább halasszák el augusztusra!

Nem meglepő a kormány álláspontja, hiszen Szerbiának az EXIT olyan nagyságrendű eseménye, mint a SZIGET Magyarországnak. Magasan erősiti az ország GDP-jét és komolyan befolyásolja Újvidék lakosságának éves jövedelmét. A szervezők is természetesen folyamatosan konzultálnak a szerb és balkáni térség egészségügyi szakértőivel, valamint hajlandóak csökkenteni az esemény kapacitását és betartják az összes javasolt óvintézkedést:

Teljes formájában még biztosan nem tér vissza a 40 színpados, 55 000 fős fesztivál, egészen 2021-ig. Viszont örömmel halljuk, hogy az egészségügyi helyzet egyre inkább javul, és lehetőség lesz megtartani a 20-adik EXIT Fesztivált biztonságos körülmények között. „ – nyilatkozta Dušan Kovačević, a fesztivál alapítója. „ A közönség egészsége és biztonsága a legfontosabb számunkra. Ezért szorosan együtt fogunk működni az egészségügyi tisztviselőkkel annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb esemény legyen az augusztusra elhalasztott EXIT. „

Ez a hír világszerte nagyot robbant a fesztiváliparban, különösen az ügynökök és művészek körében, hiszen reményt ad a rendezvény és fesztiválipar újjáéledésének felgyorsulására, amely a világjárvány által leginkább sújtotta piaci szegmens.

Bár azt még nem tudni, végül hány színpadon, mennyi fellépővel kerül megrendezésre a 20 éves EXIT fesztivál, illetve azt sem, hogy az eddig bejelentett előadók mindegyike ott lesz-e az augusztusi eseményen. Név szerint, többek között: David Guetta, Tyga, Kosheen, James Arthur, Fatboy Slim, Boris Brejcha, Sepultura, Meduza, ARTBAT, Roni Size, LTJ Bukem és Zhu,

Dance Arena