Rendkívüli ülést tartott tegnap este a berlini szenátus, melynek során döntöttek a korlátozások további enyhítéséről is.

“Sok minden lehetséges, ha az emberek felelősségteljesen viselkednek.” – nyilatkozta Andreas Geisel (SPD) belső szenátor a több órán át zajló ülés végeztével. Jövő héttől újra engedélyezik a szabadtéren megrendezett bulikat. Június 2-tól az open air rendezvényeken – ide tartoznak a koncertek és filmvetítések is – 200 főben maximalizálják a résztvevők számát. Június 16-tól ez a szám már 500, míg június 30-tól 1000 főnél húzza meg a felső határt. Tömegrendezvényeket augusztus 31-ig továbbra sem lehet szervezni.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy az intézkedések milyen hatással lesznek a  berlini klubéletre. Az elmúlt időben már több kerthelyiséggel rendelkező szórakozóhely kinyithatott, de táncolni sehol nem volt szabad és ezt szigorúan be is tartották. Ezt a tilalmat az új intézkedés hatására valószínűleg feloldják.

Június 2-ától kinyithatnak a bárok és a kocsmák is, azzal a megkötéssel, hogy inni csak az asztaloknál szabad, a pult körül nem.

Sisyphos nyáron