Az éppen ma ötvenedik születésnapját ünneplő Richie Hawtinról köztudott, hogy imádja a japánok ősi italát, a szakét, amely rizs erjesztésével készül. A szakét és a hozzá hasonló távol-keleti italokat a nyugati kultúrában rizsborként ismerik, ami a neve ellenére nem a borok egy fajtája, és másképpen is készül, mint a bor. A szakégyártásban hasonló biokémiai folyamatok játszanak szerepet, mint a sörfőzésben, de előállítási módszere a sörétől is merőben eltér.

A Sake 36 tegnap nyitotta meg kapuit Berlin Kreuzberg kerületében, amit mi is jól ismerhetünk, hiszen errefelé található a legtöbb klub is. Az üzletben kóstolásra is van lehetőség. Richie már hosszú évtizedek óta szoros kapcsolatot ápol Japánnal, miközben egyre mélyebben beleásta magát a szaké kultúrájába. 2014-ben indította útjára ENTER.Sake elnevezésű projektjét,aminek keretében a világ számos helyére magával vitte a 15% alkoholtartalmú italt. A Japán Szaké Sörgyártók Szövetsége még ugyanebben az évben „Sake Samurai” címmel tüntette ki őt az elkötelezettségért hálájaként.

A Sake 36 egy igazi szerelemprojekt, amiről Richie Hawtin már régóta álmodozott. A hely üde színfoltja lesz az amúgy is pezsgő kerületben. Az üzletet a Reichenberger Straße 36 szám alatt találjuk, bővebb infót pedig a www.sake36.com-on találunk, ahol online is rendelni tudunk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Spending some of my new found time on a project that I’ve dreamed about for the last 10 years… #comingsoon #sake #berlin

Richie Hawtin (@richiehawtin) által megosztott bejegyzés,