Mint arról már korábban beszámoltunk, az eredetileg júliusra tervezett Exit Fesztivál nem marad el, hanem augusztusban kerül megrendezésre.

A szerb miniszterelnök, Ana Brnabic külön kérte a szervezőket, hogy ne töröljék az idei eseményt, inkább halasszák el augusztusra!Nem meglepő a kormány álláspontja, hiszen Szerbiának az EXIT olyan nagyságrendű eseménye, mint a SZIGET Magyarországnak. Magasan erősiti az ország GDP-jét és komolyan befolyásolja Újvidék lakosságának éves jövedelmét. A szervezők is természetesen folyamatosan konzultálnak a szerb és balkáni térség egészségügyi szakértőivel, valamint hajlandóak csökkenteni az esemény kapacitását és betartják az összes javasolt óvintézkedést.

Úgy tűnik, hogy idén az Exit lesz az egyetlen igazán nagy fesztivál Európában. Maria May – aki többek között David Guetta és Robin Schulz menedzsere – úgy nyilatkozott a rendezvényről, mint „fény az alagút végén”. Ezen kijelentést az a több száz művész is megerősítheti, akik idén augusztus 13-16. között fognak fellépni a péterváradi erődben. Az új programtáblát hamarosan ismertetni fogják a szervezők. Az már biztosnak tűnik, hogy lesz vagy 20 színpad és a fesztivál területe eléri a megszokott kapacitás 90%-át.

A jegyértékesítés három hónapos kényszerszünet után indult újra. Az érdeklődés pedig rendkívüli. A fesztiválra jellemzően rengeteg angol látogató szokott érkezni, most azonban a határok újranyitásával párhuzamosan inkább a régiós országokból lehet tömegekre lehet számítani, mint például Magyarország, Ausztria, Németország, Csehország, Románia, Bulgária, Görögország és a többiek. A négy napos bérleteknek már csak a 25%-a elérhető, úgyhogy érdemes sietnie annak, aki nem szeretne lemaradni.

A Main Stage az eredeti helyszínen lesz felállítva. Az EXIT azon kevés nagy fesztiválok egyike, ahol két nagyszínpad is van. Számunkra ez utóbbi az érdekesebb, hiszen sokak szerint (szerintünk is) az mts Dance Arena a világ legmonumentálisabb elektronikus zenei színpada. Félelmetesen szól és idén is igazi nemzetközi sztárparádéra számíthatunk. Ki vagyunk már éhezve rá rendesen.

Aki pedig az előremutató techno előadókra kíváncsi, annak a szomszédos No Sleep színpadon a helye, amit egy alagúton át tudunk megközelíteni a várfal tövében.

Aki felfedezte már magának korábban a többi színpadot is (ez a kisebbség), az örömmel konstatálhatta, hogy rengeteg van belőlük, a legkülönbözőbb zenei stílusokat felvonultatva. Ilyen lesz idén is a tüzes atmoszférájáról ismert Aqua Viva Latino, a Beats Stage (hip hop), az immáron több mint 20 éve rendre felbukkanó XBass Pit (drum and bass), a helyi és régiós DJ-ket (szoktak játszani magyarok is) felvonultató Urban Bug, vagy éppen a Guarana AsFM, Wenti Wadada Reggae Stage, Gaia Experiment Trance Stage és a Pachamama World Chill Zone.

A végleges program hamarosan a honlapon is megtekinthető lesz. Aki már járt itt, annak nem lesz újdonság a színpadok közötti megközelítésben és mindegyik korábbról ismert bejárat is nyitva lesz.

Bővebb infó: https://www.exitfest.org/