Általában sem sűrű jelenség, hogy egy techno trackhez videóklip készül – Magyarországon pedig különösképpen nem az. Most azonban Man + Machine a kiadatlan „Triggering You” című számához egy teljesen formabontó, provokatív, nagyszabású klipet hozott össze, mégpedig a budapesti éjszakai- és kulturális életből ismert Pinczés Réka rendezésében, aki mellett számos jól ismert hazai zenekar videóklipjét jegyző Szombath Máté operatőri munkája áll.

A megszokott, vágóképekből álló zenei videókhoz képest ezúttal egy erős, szürreális storyline rajzolódik ki, hosszát tekintve meg szinte egy kisfilmről beszélhetünk. A képi világot pedig fokozza, hogy a főbb szerepeket a budapesti underground és éjszaka, illetve a hazai divatszakma jól ismert karakterei alakítják. Maga a track is szokatlan, hiszen Man + Machine drasztikus, indusztriális hangzásával és többnyire gyors tempójú zenéjével robbant be a köztudatba, amelyből ezúttal csak a drasztikusság maradt, mivel egy érezhetően lassú, modern EBM zene lett a „Triggering You”. További érdekesség, hogy a vokál, korábbi zenéihez hasonlóan, ezúttal is a saját hangján szólal meg.

S hogy mindez mennyire talált be, jól mutatja, hogy a videót a nemzetközi underground techno legjelentősebb YouTube-csatornája, a HATE fogadta be, ami hazai viszonylatban példa nélküli. Így most egy kettős premier történt Man + Machine részéről, hiszen a videóklip egy eddig nem hallott saját zenével debütált, méghozzá exkluzívan a HATE Lab csatornán.

(Fotók: Pazonyi Dóri)