Charlotte de Witte négy számból álló lemeze tökéletesen körülírja az általa alapított KNTXT kiadó jellegzetes hangzását.

A fiatal tehetség szónikus birodalmának feltárása közben a techno hangzása egy korábbi kiadványára, a ’Selected’ -re emlékeztet minket, azonban ez alkalommal kikapcsolja a savas beszúrásokat a felbukkanó, majd visszatérő vokál alatt. A végeredmény egy izgalmas és komor hangzású darab lett, mely magányos, de közben bizakodó érzéseket vált ki. Ebben a varázslatos EP-ben könnyedén ötvöződik a kemény, lyukasztós techno a hipnotikus énekekkel, mely által Charlotte ismét megmutathatta, hogy miért áll a piac élvonalában.

A ’Sgadi Li Mi’ –vel indul a lemez, kemény, gyors leütésű ritmussal és arab vokállal. Az acid elemek sosem hagynak alább, ugyanis fontos részét képezik a dropnak.
A következő szám az albumnak címet adó ’Return to Nowhere’-t kemény ütőhangszereléssel és ismét egy megnyugtató, de most filmszerű vokállal teljesedik ki, melyet olyan okosan dolgoztak fel, hogy az kövesse a dallam ritmikáját a zene második felében.
Az ’Ensemble’ is követi az előző két track vonalát több melodikus lenyomattal, különösen a zenemű középső részén. Ennek ellenére még mindig a gyors és kemény leütések uralják a lemezt.
Végül a ’What’s In The Past’ zárja az albumot, mely inkább hasonlít egy filmzenére, mégis egy valóban eredeti és kifinomult tétel Charlotte-tól.