Két szezont futott eddig óriási sikerrel az Akvárium Klub tengerparti strandokat és trópusi hangulatú partikat idéző nappali bulisorozata, a Sun & Soda. A járványügyi helyzetre való tekintettel idén csúszik a start, de ha minden jól megy, akkor 2020-ban is három alkalommal fognak világklasszis DJ-k zenélni a teraszon: szeptember 5-én érkezik John Digweed, szeptember 19-én Patrick Topping zenél majd, míg az open air szezont a Kollektiv Turmstrasse duója zárja október 3-án. 

A Sun & Soda rendhagyó módon robbant be a köztudatba: unikális idő- és helyszínválasztása végett, világszínvonalú programmal a belvárosi urbánus környezetbe hozza a természetközeli élményt. A sorozat helyszíne az Akvárium Klub terasza, mely erre az időre egyfajta oázissá alakul: műfű borítással, pálmák szegélyezte mini medencékkel, hangulatos árnyékolókkal, strand kiegészítőkkel és kényelmes nyugágyakkal készülnek a szervezők, hogy erre a napra garantált élmény legyen a kikapcsolódás, na meg a világsztár DJ-kel való bulizás.

A vendég fellépők tekintetében idén sem változott a recept, a hazai közönség kedvencei fognak érkezni!

John Digweed nevét senkinek sem kell bemutatni. Fantasztikus karriert futott be, ami már egészen fiatalon elkezdődött, hiszen 15 évesen kezdett érdeklődni az akkoriban nagyon menőnek számító acd house iránt. Oldalakon keresztül tudnánk méltatni a pályafutását, ezért próbálok a lényegi dolgokra koncentrálni! Nevét még az is ismeri, aki nem követi különös figyelemmel az e-zene történéseit.  DJ-ként és producerként is roppant sikereket ért el. Alighogy beindult a karrierje, máris a legendás new york-i Twilo lemezjátszója mögött találta magát, Sasha-val egyetemben. Kettejük pályafutása sok esetben keresztezi egymást. Együtt készítették el a Renessaince és a Northern Exposure mixeket is. Danny Tenaglia is rögtön felfigyelt rá. Három mixalbumot is készített a Global Underground legendás sorozatához. 1998-ban jelent meg a Sydney, 1999-ben a Hong Kong, 2001-ben pedig a már említett Los Angeles című dupla mixalbum. Digweed pedig felért a csúcsra, hiszen 2001-ben az olvasók szavazata alapján ő lett az első a DJ Mag Top 100-as szavazásán. Igen, ez az a lista, ami mára már teljesen eligénytelenedett, de az ezredforduló környékén még valóban  hiteles fokmérőnek számított. Népszerűsége azóta is töretlen idehaza és külföldön egyaránt.

Patrick Topping-ről hat évvel ezelőtt írtunk először, amikor is a „Promóterek figyelmébe” című sorozatunkban méltattuk a nevét. 2006-ban ismerkedett meg először közelebbről az elektronikus zenével, amikor Eddie Halliwellt látta játszani. DJ karrierje Newcastle-ban kezdődött. Motion névre hallgató klubestjére a szakma legnagyobb neveit hívta el. Az igazi robbanást „Forget” című slágere hozta el neki, ami a 2014-es év egyik legnagyobb slágere lett, a Beatport Tech House chart első helyén landolt! Zenéi olyan nagynevű kiadók gondozásában látott napvilágot, mint a Trick, Hot Creations, Relief Records, Truesoul, Hot Trax, Moon Harbour, VIVa MUSiC, Avotre, Circus Recordings & Emerald City.

Ha vannak olyan különleges előadói ma az elektronikus zenének, akiket nem lehet elégszer meghívni egy-egy országba, akkor a Kollektiv Turmstrasse biztosan közéjük tartozik. Christian Hilscher és Nico Plagemann különleges világa ugyanis egy egészen egyedi zenei megközelítést tár a klubok és fesztiválok közönsége elé, amely épp annyira foglalja magában a masszív houset, mint a szigorú technót. Mindezt olyan változatossággal, amely csak a folyamatos kísérletezésnek köszönhetően alakulhat állandóan – és amiért olyannyira rajong értük a közönség.

A mai napon pedig a jegyértékesítés is elindult a bulikra! Csapjatok le a belépőkre – amíg lehet – az érdeklődés ugyanis minden évben óriási és garantált a teltház!

SZEPTEMBER 5
Sun & Soda Special w/ John Digweed
Online jegyek: https://akvariumklub.hu/programok/sun-soda-john-digweed/

SZEPTEMBER 19
Sun & Soda Special w/ Patrick Topping
Online jegyek: https://akvariumklub.hu/programok/sun-soda-patrick-topping/

OKTÓBER 3
Sun & Soda Special w/ Kollektiv Turmstrasse Live & Gheist
Online jegyek: https://akvariumklub.hu/programok/sun-soda-kollektiv/