Szomorú hírt közölt Jose Padilla. A tegnap esti Facebook bejegyzéséből kiderült, hogy néhány nappal ezelőtt kórházba szállították. Vastagbélrákkal diagnosztizálták és műtétre szorul.

A vastagbélrák második helyen szerepel a daganatos megbetegedések között a halálozási statisztikákban. Ebből kifolyólag az egyik legveszélyesebb betegség, ami sok esetben igen alattomosan alakul ki a szervezetben, hiszen korai stádiumában nem mindig produkálja a rá jellemző tüneteket. A daganat több év alatt, lassan fejlődik ki, miközben a páciens sok esetben tünetmentes, ezért az orvosok nem győzik hangsúlyozni mind a megelőzés, mind a vastagbélrák szűrés fontosságát.

Jose Padilla helyzete pedig különösen rossz. A koronavírus miatt az elmúlt öt hónapban nullára apadtak a bevételei. Ibiza legendájának életét sajnos állandó balszerencse kíséri. Pedig szépen indult a történet.

Jose Padilla volt 1990 és 1997 között a Café del Mar rezidense. Naplementés szettjei legendaszámba mentek. Nevéhez fűződik az úgynevezett baleári hangzás megalkotása, valamint az a válogatásalbum-sorozat, aminél sikeresebb azóta sem sok jelent meg. Mégsem lett gazdag. A Café del Mar üzemeltetőivel hosszú éveken át pereskedett, ez pedig elvitte az összes vagyonát. Minderről részletesen írtunk korábban egy vele készített interjúban.

Jose Padilla a közösség erejében bízik. Ez az utolsó és egyben egyetlen esélye. A kialakult helyzetben már a lakbért sem tudja kifizetni. 20 ezer euróra lenne szüksége, az ügy érdekében kampány indult az egyik közösségi finanszírozó oldalon. Tegnap óta máris összegyűlt 10 ezer euró az összeg pedig folyamatosan emelkedik. Az adományozók között olyan nagynevű DJ-ket is találunk mint például Carl Cox és Hernan Cattaneo, de Pablo Bolivar is adakozott aki vasárnap öt órát zenélt az Alkotótáborban. Szép számmal találunk magyarokat is az adakozási listán. Akinek van rá lehetősége, segítsen! Adományozni az alábbi linken tudtok.