A DJ Mag beszámolója szerint múlt héten ciklon sújtott le Santa Catarina államra Brazíliában. Ebben a régióban található a Green Valley is. A klub üzemeltetői kiadtak egy nyilatkozatot, melyből kiderült, hogy őket is sújtotta a természeti csapás. Szerencsére senki nem sérült meg, az anyagi kár viszont igen jelentős.

A Green Valley „hivatalosan” a világ legjobb klubja, legalábbis a DJ Mag szavazásán 2013 óta ötször végeztek az első helyen, ráadásul 2018 óta sorozatban harmadszor is bezsebelhették az elsőséget. Azt egyelőre még nem lehet megmondani, hogy a katasztrófának milyen következményei lesznek a jövőre nézve. Brazíliában ráadásul a koronavírus is sokkal súlyosabb méreteket öltött, a brazil elnök is megfertőződött.

A ciklon egyébként még június 30-án sújtott le a térségre, több mint 100 km/h sebességgel, melynek során összesen kilencen vesztették életüket és két személyt eltűntként tartanak nyilván. Az áradások és a heves szél földcsuszamlásokat okozott. Megsérült az elektromos hálózat és a nagyszínpad is. A klub egyediségét az adta, hogy egy dombtetőn épült fel, a tánctér pedig félig nyitott. A nagy szél jelentős pusztítást végzett.

A klub vezetői a szörnyű tragédia ellenére is pozitívan látják a jövőt, szeretnék mielőtt újjáépíteni a klubot.