Halásztelek a Csepel-sziget északi részén, a Nagy-Dunához közel található, annak Érddel átellenes oldalán. Az M0-s autóútról Lakihegy érintésével közelíthető meg. A mai település területén már a kőkorszakban is élt ember. Ugyanakkor a nagy árvizek hosszú időre lakatlanná tették a vidéket, amelyen a XIX. századra telepedtek meg ismét. 2008-ban városi rangot kapott, napjainkban 11 ezren lakják. A település díszpolgára többek olimpikon úszónk, Cseh László is.

De a település nem ezért olyan érdekes számunkra. Halásztelek neve mára fogalommá vált a goa szubkultúrában, hiszen 1998-tól kezdődően több legendás eseménynek is helyet adott a környék. Több ma is aktív neves DJ – mint például Botond és Hruscsov – pályafutása is úgy kezdődött, hogy lekeveredtek Halásztelekre bulizni.

Sajnos mindez már a múlt, Halászteleken hosszú évek óta nem rendeznek szabadtéri goa eseményeket, bár 2018-ban volt egy családias jellegű 20 éves találkozó. Domján Gábor 20 perces felvételének hála azonban most mi is bepillantást nyerhetünk abba, hogy milyenek voltak azok a bulik, amiket azóta is visszasír mindenki, aki részt vett ezeken. Bónuszként egy 2010-es reggeli felvételt is meg tudunk mutatni.

Szeretsz nosztalgiázni? Vagy plusz infókra vágysz? Lépj be a a Szakkor by Primate.hu Facebook csoportunkba! https://www.facebook.com/groups/364788765076977