Nagyot változott a hetedik kerület képe alig néhány hónap alatt. A bulinegyedben megszokott hétvégi pörgés megszűnt, korábban sorra nyíltak a vendéglátó helyek, szombat este viszont szomorú látvánnyal kellett szembesülnünk. Rengeteg hely van zárva és számos helyre tűzték ki az „eladó / kiadó” táblát.

Nem elég, hogy a karantén miatt hosszú hetekig zárva kellett tartani és a beutazási korlátozások hatására szinte nullára csökkent a turizmusból származő bevétel, a hetedik kerületi önkormányzat éppen ezekben a nehéz időkben döntött úgy, hogy vasszigorral fog odacsapni. Sorra lehetetlenítik el a helyeket és sajnos sorra zárnak be a helyek.

Ebben a kihívásokkal teli időszakban a helyi vendéglátósok úgy érzik, hogy minden eddiginél fontosabb, hogy erősítsék az összefogást és a kommunikációt a lakosság, a vendéglátók, a vendégeik, a civil szervezetek és az önkormányzat között. Ennek szellemében hozták létre a Boldog Madách csoportot. Hisznek abban, hogy a problémák megoldásán túl is sokat tudnak tenni azért, hogy jobb és boldogabb hely legyen szeretett életterünk. Ennek érdekében megfogalmaztak egy közleményt, amit első körben 14 db hetedik kerületi vendéglátóipari egység írt alá.