HOTS – Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda a német FACTORY 92-vel együttműködésben 2020 nyarán először hirdeti meg a HOTS Summer Schoolt, egy négyalkalmas ingyenes tréningsorozatot, amely segítségével hazai szakemberek is egyszerűen megismerkedhetnek a német zenei piaccal, ami a magyar exportorientáció legkedveltebb célországa.

A kooperáció előhívója az a számtalan beszélgetés, amelyeket a HOTS pályázó zenekaraival, azok menedzsereivel és általában piaci szereplőkkel folytattunk az elmúlt években, ugyanis minden ilyen beszélgetés megerősítette a német piac fontosságát. Az idei évben emiatt pilot-jelleggel éves stratégiai megállapodást kötöttünk a FACTORY 92-vel, akik több mint 20 magyar zenekarból állítottak össze egy portfóliót, amit online, offline és rádiós felületen is rendre igyekeznek pozicionálni, még ilyen vészterhes időkben is.

Mivel a német piacon már csak méretéből fakadóan is több meghatározó kiadványt eltoltak, így létrejött egy olyan rés, ahol most könnyebben pozicionálhatunk magyar zenekarokat, mint valaha – ehhez azonban szükség van arra is, hogy biztosíthassuk a kellő piaci ismereteket.  Ezért hívtuk életre a HOTS Summer Schoolt, egy négyhetes online tréninget, aminek legfőbb célja és feladata a németországi zeneipar bemutatása minden olyan szegmens kapcsán, amit tudnia kell egy oda belépni készülő, vagy egy oda visszajáró menedzsernek, szerzőnek, előadónak.

A HOTS Summer Schoolba jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet, a program Facebook eseménye pedig ITT érhető el.

A jelentkezőket szakmai felkészültségük, karrierútjuk és nemzetközi törekvéseik motivációja alapján rangsoroljuk, azzal a céllal, hogy a Summer School-on majd közülük az a 20 jelentkező vehessen részt, akiknek céljaihoz aktuálisan a legtöbbet tud hozzátenni a program.

Jelentkezési határidő: 2020. július 24-e péntek, éjfél.

A HOTS Summer School teljes programja az alábbiakban olvasható, a kiscsoportos Zoom tréningek nyelve angol.

07. 30. 11:00-13:00 A német piac bemutatása
08. 06. 11:00-13:00 A német rendezvényipar működése
08. 13. 11:00-13:00 Hangrögzítés és felvételkészítés Németországban
08. 19.  11:00-13:00 Zenei marketing és PR Németországban