Berlin legnépszerűbb klubja négy hónapja zárva tart. A berlini klubkultúra eddigi történetének legnagyobb kihívása előtt áll. Március 13-án a német fővárosban is leállt a szórakoztatóipar a koronavírus terjedésének csökkenése érdekében. A klubok igen nehéz helyzetbe kerültek, közösen küzdenek a túlélés érdekében,

A Berghain szerencsésebb helyzetben van. Az ingatlan saját tulajdonban áll és ez az a klub, ahová még akkor is szívesen fizetnek belépőt, ha történetesen nincs semmi buli. A jegy normál esetben 18 euróba kerül, most viszont nyolc euróért is be  lehet jutni és ezúttal senki nem lesz elutasítva.

Aki be szeretett volna jutni Berlin legkultikusabb szórakozóhelyére , az most megteheti egy zenei installáció keretein belül augusztus 2-ig , szerdától vasárnapig, 14 és 20 óra között. Még így is elég nagy sorok állnak , érdemes inkább nyitásra menni . Bizonyos létszám felett nem engednek be több embert így lehet sokat kell várni.

Dresscode az nincs, a maszk viszont kötelező! A két tánctér (Berghain és Panoramabar) nem látogatható, csak a monumentális előcsarnok, a Halle. Fontos infó még, hogy a belépőt csak készpénzzel lehet fizetni, de aki szokott bulizni járni Berlinbe, annak ez nem újdonság. Nem emlékszem olyan klubra, ahol lett volna lehetőség arra, hogy bankkártyával is fizessünk.

A képekért és az infókért cserébe Erni Orosnak jár egy köszi!