Mint ahogyan arról már tegnap hírt attunk, a Black Lives Matter-mozgalom hatására The Black Madonna megváltoztatta a nevét. Másnap pedig Joey Negro is ugyanígy tett.

A house legenda David Russell Lee-ként látta meg a napvilágot 1964-ben és 1988 óta aktív lemezlovas. Több, mint három évtizedes munkássága során olyan klubhimnuszok fűződnek a nevéhez mint a Fascinated (Raven Maize), az American Dream (Jakatta) vagy a Make a Move On Me (Joey Negro), hogy a legismertebb alteregókat említsünk. Joey Negro elnevezését még 1990-ben a “Do It Believe It” című első slágerének kiadása előtt választotta.

Tegnapi Facebook posztjában azonban már úgy nyilatkozott, hogy egy ideje már nem érezte magáénak a Joey Negro művésznevet. Egy ilyen legendás alterego megváltoztatása az egyik napról a másikra persze nem könnyű dolog és rengeteg melóval jár. Az elmúlt időszakban ugyanakkor rengeteg megkeresést kapott azzal kapcsolatban, hogy valamit tennie kellene az ügy érdekében. Ő pedig kötélnek állt. Már csak azért is, mert az egész élete a zene, legfőképpen a fekete zene körül forgott, legyen szó soul, disco, funk illetve jazz-ről.

Innentől kezdve nem fogja többé használni a Joey Negro elnevezést, a jövőbeli megjelenések az eredeti nevén, Dave Lee alatt fognak napvilágot látni. A bejegyzés végén még azt is elárulta,  hogy a művészneve anno két producer nevének az összemosódásából (Pal Joey és J Walter Negro) született.