A Chip Chip Chokas a The Carbonfools és a Belga dj-jének Titusznak sideprojektje amelyben, most Likó Marcell a Vadfruttik énekese foglalja össze milyen is a Balaton egy ilyen nyáron.

A dal címe Csopak, de persze bárhol játszódhatna a klip, hiszen pontosan ismerjük mindannyian milyen is, amikor itthon elindulunk egy picit lazítani. Ismerjük a tájakat, az ízeket, a hangulatokat. „Kicsit tikkadt, kicsit másnapos a dal, amely tavaly már majdnem megjelent, de annyit tököltünk vele, hogy kifutottunk a nyárból. Majd most megint addig finomítottuk, amíg július közepén lettünk kész vele” – mondja dj Titusz. „A Chip Chip Chokas egyébként is egy búvópatak-projektem, így szerencse, hogy sosem kellett kapkodnom vele” – teszi hozzá.

Titusz megszállott gyűjtője a vintage zenei elektronikának, épít és modifikál hangszereket, ezért ebben a projektben előtérbe kerültek a régi dobgépek, Casio szintetizátorok és mindenféle modifikált és házi készítésű zajkeltő eszközök. A „Circuit Bending” (játékszintik, dobgépek és kütyük átalakítása), ma már mozgalomnak mondható, a ’60-as évek végén kezdődött, de igazán csak az internet elterjedése után lett közkincs. „A Chokas igazi DIY-projekt, saját készítésű modifikált és chiptunigolt hangszerekkel készülnek az alapok és a klipeket sem profi stábokkal forgatjuk, hanem itthon barkácsolom össze őket vagy néhány ráérő haverral felveszünk ezt-azt és azokat vágom össze. Ez a zene szabadstrandja. Elkészítek néhány vázlatot és felhívom a zenész haverokat, hogy hallgassák meg és ha tetszik valamelyik írjanak hozzá dalszöveget, aztán összegyúrjuk a dolgot. Azért jó ez a projekt, mert itt nincsenek határidők és mindenki kiszakadhat egy kicsit a megszokott zenekari korlátai közül, a Chokasba bármi beleférhet.”

A Chip Chip Chokas első nagylemez 2009-ben jelent meg Chip Rock Hungary címmel, amelyen Bérczesi Robi/Hiperkarma/, Beck Zoli /30Y/, Varga Zsuzsa, Lovasi András/Kispál és a Borz ,Kiscsillag/, Kardos H. János/Kaukázus/, Vécsi Tibor /Korai Öröm/, Ligeti Gyuri/Zagar,Puzzle/, Fehér Balázs, Csongor Bálint/Subscribe/, Kőnigh Péter /Ciklámen,Baby Line,Irma/, Sickratman, Portásfej, Még5, Bauxit, Tokyo/Belga/, Mező Misi/Magna Cum Laude/, Márkos Albert voltak egy-egy dalban a közreműködő zenészek. Az azóta eltelt hosszú időszakban is jelentek meg újabb Choka-produktumok, amelyben közreműködtek a Bohemian Betyars-os srácok, Pálinkás Tamás (Tej, ex-Isten Háta Mögött), Senior Hal  /Fish/, Hajós D. Kristóf/the Unbending Trees. Tehát lassan összejön egy új nagylemeznyi anyag, ami hamarosan megjelenik.