A koronavírus következtében március közepén egyik napról a másikra állt le a szórakoztatóipar szerte a világban. Bár azóta számos helyen enyhítettek a korlátozásokon, tömegrendezvényt azóta sem rendezhettek sehol. Mi még szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen júniusban újra engedélyezték idehaza azokat a bulikat, ahol a résztvevők száma nem haladta meg az ötszázat. És emiatt összetehetjük a két kezünket, ugyanis Európa nagy részén azóta is zárva a klubok, nálunk pedig több kisebb fesztivál, klubest és open air rendezvény lemehetett.

A jelenlegi helyzet igazán idilli annak, aki nem szereti a nagy tömeget. A zeneipar viszont katasztofális helyzetbe került. Fesztiváljaink ugyanis sok ezer ember megélhetését biztosítják, a gazdasági hatásokról pedig már ne is beszéljünk.

Gondosan felépített egzisztenciák és karrierek léte forog kockán. A kormány mai döntését epekedve várta a szakma. Tegnap már felreppentek olyan hírek, miszerint szigorításra lehet számítani.

A mai bejelentés alapján maradnak a jelenleg érvényben levő intézkedések. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszer így nyilatkozott:

“Bár Magyarországon stagnál, a környező országokban súlyosbodott a járványhelyzet. A cél a második hullám megelőzése, és a szeptemberi iskolakezdés.”

Ennek értelmében elmaradnak a fesztiválok, viszont 500 fő alatt továbbra is lehet rendezvényeket szervezni.