Az énekesnő 56 évesen távozott az élők sorából. A hírt először az egyik barátja jelentette be hétfőn a Twitteren, de később a családja is megerősítette. A halál oka egyelőre ismeretlen.

1963. július 31-én született Manchesterben, vagyis holnap ünnepelte volna a szülinapját. Soha nem tanult énekelni, Szárnyait a Hypnotone nevű zenekarban kezdte el bontogatni, itt fedezte fel őt a Primal Scream, miközben Danny Rampling Shoom nevű klubjában lépett fel. Azonnal lecsaptak rá. Johnson 1990 és 1995 között erősítette a zenekart, ő adja a hangját a legendás „Don’t Fight It, Feel It” szerzeményhez is. Ekkor jött ki az együttes Screamadelica című albuma is, amit sok szakmabeli az együttes munkásságának csúcsának tartja. A Primal Scream a 80-as évekbeli indie rock szcéna kiemelkedő együttesének számított, később nyitottak a techno és az acid house felé. A Primal Scream 2009-ben a Szigeten is koncertet adott.

„A Primal Scream-mel együtt dolgozni olyan élmény volt, amit még soha nem éltem meg azelőtt. Inkább tűnt olyannak, mintha elmentünk volna bulizni, miközben énekeltem is egy kicsit.” – nyilatkozott korábban Denise Johnson. Szeptember 25-én jelent volna meg az első szóló albuma.Nyugodjon békében!